5 tip til oprettelse af fejlfri, teknisk dokumentation

5 tip til oprettelse af fejlfri, teknisk dokumentation

De fleste produkter kræver i dag teknisk dokumentation, der hjælper køberen når det kommer til opsætning, brug og vedligeholdelse. Foruden de obligatoriske oplysninger, der kræves iht. lovgivningen, ønsker kunderne detaljerede instruktioner, der kan besvare almindelige spørgsmål om produktet på få minutter, og samtidig hjælpe med mindre problemer uden at skulle kontakte producenten direkte. Tydelige formuleringer og velorganiserede sektioner gør det lettere at finde de oplysninger, du leder efter, og korte præsentationer og prøveapplikationer er brugervenlige midler, til at få en bruger til at føle sig veltilpas. Her er et par tip til at skrive nyttig, teknisk dokumentation til brugerne.

 

1. Korte, klare strukturer og overskrifter

Teknisk dokumentation hjælper kun brugeren, hvis forfatteren er opmærksom på, at han ikke skriver til sig selv, men til brugeren. Hvilken målgruppe skal nås? Hvor meget specialviden har målgruppen? Hvilke termer kender brugerne, og hvor har de brug for en lille forklaring? Tydelige, velordnede kapitler og navne skaber en fælles tråd, der kan lede brugeren gennem manualer med flere sider.

 

2. Tydelige præsentationer og illustrationer

Uden en indholdsfortegnelse med tydelige nøgleord, er den bedste vejledning blot en samling af svært tilgængelige oplysninger. Når du vælger nøgleord, skal læserens tankegang være i fokus, og deres mest sandsynlige søgning skal bruges som udgangspunkt. Begynd med opsætningen og den første opstart, hvorefter alle andre punkter følger hinanden, tydeligt arrangeret. Hver præsentation skal forblive så enkel som muligt, og kun indeholde de mest nødvendige oplysninger. Små farvekontrasterende informationsfelter indeholder det væsentlige med et blik.

 

3. Skærmbilleder og detaljerede tegninger illustrerer komplekse processer

Den fulde udvidede visning af en motor er bestemt meget informativ, men snarere en uklarhed for en lægmand, der kun er på udkig efter oliepinden. Det samme gælder for skærmbilleder og detaljerede tegninger, der kun er beregnet til at forklare et punkt i produktet mere detaljeret. Hvis de holdes så enkle som muligt, hjælper de læseren hurtigere, og et link eller en henvisning til et andet kapitel, kan give yderligere informationskilder.

 

4. Eksempler og videoer

Videoer bliver mere og mere populære, fordi mange sammenhænge er lettere at vise, end at beskrive. En lille anvendelsesvideo kan hurtigt laves, og kan integreres på din egen hjemmeside, eller endda bruges som reklame på velkendte platforme. Eksempler er også en sikker måde at hjælpe brugerne på. Enhver, der kan se, hvilket resultat en handling skal have, når den ender succesfuldt, finder hurtigere adgang til produktets andre muligheder. Når det kommer til software, er skærmbilleder en reel hjælp for de fleste brugere.

 

5. Professionelle oversættelser fra en teknisk oversættelsestjeneste

God teknisk dokumentation koster tid, men giver merværdi for både producenter og kunder. Hvis et produkt ikke kun skal tilbydes nationalt, men også skal erobre internationale markeder, opstår spørgsmålet om en kvalitetsoversættelse. Erfarne modersmålsoversættere bruges til forskellige oversættelser, men en teknisk oversættelsestjeneste er et bedre valg her. Den tekniske forståelse af et produkt, er grundlaget for enhver god oversættelse. En meget faktisk, præcis skrivestil og evnen til at finde synonymer, der nøjagtigt afspejler originalens indhold, er grundlæggende krav til oversættelse af teknisk dokumentation. Et produkt beskrives optimalt på ethvert sprog, og merværdien af ​​en detaljeret repræsentation, bevares dermed på ethvert målsprog.

Tilføj ny kommentar