Hvilke sprog er mest udbredt i Afrika?

Det afrikanske kontinent er ca. 30 millioner kvadratmeter stort og det næststørste i verden. I Afrika bor der ca. 1,2 milliarder mennesker og selvom der findes omkring 2000 modersmål, så tales der engelsk, fransk og arabisk mange steder. Afrikas turbulente historie med dets kolonisering er årsagen til brugen af ​​europæiske sprog ved officielle lejligheder. Nu forsøger man dog igen at genoplive de oprindelige sprog og i mange regioner taler folk derfor mere end ét sprog. De mest talte sprog i Afrika er:

 

1. pladsen: swahili

Bantusproget, swahili, tales af cirka 150 millioner mennesker i det centrale og sydlige Afrika i De Store Søer-regionen. Ordet swahili stammer fra arabisk og betyder „kyst“. Swahili er modersmålet for dem, der bor på kyststrækningen mellem Somalia og Mozambique.

 

2. pladsen: arabisk

Mere end 100 millionen afrikanere taler arabisk, hvilket illustrerer de ydre påvirkninger, der formede livet på kontinentet i mange århundreder. I Etiopoen, Niger, Senegal samt i Tanzania taler man arabisk ved alle officielle lejligheder.

 

3. pladsen: fransk

Det franske sprog kom til det afrikanske kontinent med koloniseringen og siden har omkring 90 millionener mennesker i 26 stater talt fransk. Man hører mest sproget på Mauritius, i Elfenbenskysten og i Gabon.

 

4. pladsen: hausa

Det afroafrikaniske sprog hausa undervises i Nigeria og Niger sammen med de respektive officielle sprog. Omkring 80 millioner afrikanere taler det officielle sprog hausa, og en radiostation i Issoudun i Frankrig sender endda på sproget. Hausa spiller en stigende rolle inden for handels- og erhvervslivet i de vestafrikanske regioner, hvorfor sproget også undervises på de internationale universiteter.

 

5. pladsen: yoruba & oromo

30 millionener mennesker i Afrika taler yoruba. Yuroba tales især i Nigeria, Togo og Benin til daglig, men også i Ghana og Elfenbenskysten samt i Sierra Leone og Liberia. Lige så mange mennesker i Afrika taler oromo. Oromo er især almindeligt i Kenya, Etiopien, Egypten og Somalia. 

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Ofte stillede spørgsmål og svar om afrikanske sprog

Den store kolonisering af Afrika fandt sted mellem 1830 og 1912, indtil næsten halvdelen af ​​kontinentet tilhørte Frankrig. Der tales stadig fransk i mange regioner i dag, fordi franskmændene tog deres sprog med sig.

Swahili er det mest udbredte afrikanske sprog i Afrika. 150 millioner mennesker på kontinentet taler swahili.

Afrikastudier undersøger i dybden, hvor mange sprog der findes i Afrika. I dag går man ud fra, at der er 2.138 sprog i alt. Forskningen er dog stadigt travlt optaget med at se nærmere på strukturerne i de fire store sproggrupper.