At drive forretning i Finland: Hvordan kommer du i gang?

Som et nordisk land med høj livskvalitet, en blomstrende økonomi og en innovativ ånd, har Finland meget at tilbyde udenlandske forretningsfolk. Drømmer du om at starte en virksomhed i Finland? Her er hvad du behøver at vide.

 

Hvorfor gøre forretninger i Finland?

Finland tilbyder et væld af muligheder for dem, der ønsker at starte virksomhed her. Dens økonomi, der hovedsageligt er baseret på frit erhverv og privat ejerskab, topper de fleste internationale ligatabeller, der måler virksomhedernes konkurrenceevne. Landet blev rangeret først for sine økonomiske resultater og livskvalitet af Legatum Prosperity Index, som måler velstanden i lande rundt om i verden.

Som mange andre nordiske lande er livskvaliteten i Finland fremragende, og alle betingelser er til stede for at tilskynde virksomheder til at etablere sig og få succes. Højt industrialiseret, Finland har et BNP pr. indbygger på $ 55.217 (Kilde: Verdensbankens data) og en befolkning på 8 millioner.

Europæere, der ønsker at gøre forretninger i Finland, vil finde en højt kvalificeret arbejdsstyrke, et gunstigt miljø for nystartede virksomheder og et dynamisk marked. Hvad mere er, som medlem af Den Europæiske Union (EU), er Finland meget imødekommende over for udenlandske investorer og arbejdstagere, hvis ankomst opmuntres, da det er godt for økonomien.

Godt at vide: For at opholde sig i Finland i mere end 3 måneder (EU-borger) skal du registrere din opholdsret. Statsborgere fra lande uden for EU eller ikke-nordiske lande skal derimod have opholdstilladelse på baggrund af iværksætteri.

 

Hvilke sektorer skal du investere i i Finland?

Finland skiller sig ud med sin udvikling af banebrydende teknologier og sin aktive fremme af nystartede virksomheder på følgende områder:

  • Informations- og kommunikationsteknologi (IKT)
  • Rene teknologier og bioteknologi
  • Ny generation af teknologier generelt, hvor Finland er en førende drivkraft.

Landet er også konkurrencedygtigt i fremstillingssektoren. Det er en af de største eksportører af træbaserede produkter i verden (Kilde: EU Parliament News), og skovbrugsindustrien spiller en stor rolle på det finske arbejdsmarked. Andre vækstsektorer i Finland er metalindustrien (landet har mineralreserver), teknik, elektronik og telekommunikation. Teknologia-messen for metal- og ingeniørindustrien er en årlig begivenhed, der afholdes i Helsinki, som samler mange fagfolk på dette område.

 

Hvordan opretter jeg en virksomhed i Finland?

Undersøgelse af det lokale marked

Virksomheder knyttet til industrisektoren, nystartede virksomheder eller finansielle investeringer ... Uanset hvilken type projekt du planlægger at gennemføre i Finland, er det vigtigt at gennemføre en markedsundersøgelse og udarbejde en forretningsplan, inden du starter virksomhed i Finland.

Markedsundersøgelse

Markedsundersøgelser dækker en række vigtige aspekter, herunder:

  • Vurdering af konkurrence og markedsandel
  • Identifikation af målgruppen for den nye virksomhed
  • Identifikation af styrker og svagheder i det fremtidige finske selskab
  • Identificering af muligheder og trusler omkring forretningsprojektet
  • Dybdegående analyse af projektmiljøet (politiske og socioøkonomiske rammer, retlige rammer, handelsrelaterede lovgivningsmæssige spørgsmål, teknologiske spørgsmål, klimaspørgsmål osv.).

Forretningsplanen

Forretningsplanen er også en væsentlig del af et investerings- eller opstartsprojekt i Finland. Dette dokument kan indeholde følgende elementer:

  • Et investeringsprogram, der beskriver de udgifter, der er nødvendige for at gennemføre projektet
  • En prognose (forventede indtægter og udgifter)
  • Mulige finansieringsmuligheder, såsom selvfinansiering eller banklån
  • En forventet pengestrømsplan, der beskriver forventet pengestrøm på månedsbasis i et år
  • En fremskrevet status, som giver et overblik over den forventede økonomiske situation
  • Et projekts break-even-punkt (det indtægtsniveau, der er nødvendigt for at dække omkostninger og break-even).

Find finansiering

Før du starter en virksomhed i Finland, skal du være opmærksom på de finansieringsmuligheder, der er tilgængelige i landet:

  • At få et banklån fra en finsk bank, som kræver, at du præsenterer en sund business case
  • Opnåelse af en lånegaranti fra Finnvera, et finansieringsselskab ejet af den finske stat
  • En opstartsydelse (Starttiraha), der ydes af den finske stat. Du kan ansøge om en opstartsydelse for at starte en virksomhed i Finland for at opfylde dine finansieringsbehov op til maksimalt 750 euro om måneden i en periode på 6 til 12 måneder. Betingelserne for at opnå denne erhvervsfinansieringsstøtte omfatter at være fuldtidsiværksætter og registrere sig som bosiddende i Finland.

Få hjælp fra fagfolk

I Finland kan alle få gratis rådgivning om iværksætteri fra en række organisationer, herunder:

  • Centre til fremme af nye virksomheder
  • ELY-centre (for økonomisk udvikling, transport og miljø)
  • TE-agenturer (for beskæftigelse og økonomiske aktiviteter)
  • Yritys-Suomi, en online portal for virksomheder i Finland.

Disse organisationer kan yde støtte og rådgivning til iværksættere, der starter eller overtager en virksomhed i Finland. Du kan også henvende dig til handelskammeret for at få råd om etablering af virksomheder, mv. i Finland.

Derudover kan det, at starte en virksomhed i Finland kræve hjælp fra et oversættelsesbureau til at oversætte de dokumenter, du har brug for til etablering af din virksomhed og etablere dig selv i landet. Autoriserede oversættelser, juridiske dokumenter, finansielle dokumenter, markedsføringsdokumenter, webstedsoversættelser ... Hos Alphatrad tilbyder vores teams af professionelle oversættere dig deres tjenester inden for en bred vifte af specialiserede sektorer. Med oversættelser til finsk og mange andre sprog kan vores bureau hjælpe dig med dine flersprogede forretningskommunikation i Finland.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Ofte stillede spørgsmål om at starte en virksomhed i Finland

Med sin højt kvalificerede arbejdsstyrke og infrastruktur af høj kvalitet tilbyder Finland fremragende udsigter med hensyn til økonomiske og kommercielle resultater. Som medlem af EU og eurozonen tilbyder Finland strategisk adgang til det europæiske marked og er særligt tilgængelig for europæiske iværksættere.

Investeringer med stort potentiale i Finland omfatter træ-, metal-, ingeniør-, elektronik- og telekommunikationsindustrien. Finland skiller sig også ud for sine teknologiske fremskridt og sin støtte til nystartede virksomheder inden for IKT, rene teknologier og bioteknologi.

Finlands velstand kan måles på landets stabile politiske og økonomiske situation, dets højt kvalificerede arbejdsstyrke, dets meget høje livskvalitet, dets konstante teknologiske innovation og også på dets mange naturressourcer (skove, reserver af mineraler som kobber, guld, nikkel, zink, osv.).