Oversættelser og andre sprogtjenester på finsk

Finsk oversættelse  Professionelt Oversættelsesbureau

Vores oversætterbureau tilbyder oversættelser og andre sprogtjenester til finsk, og omvendt

Hvad enten du leder efter specialiserede oversættelser, certificerede oversættelser, tolke, voice-overs, eller korrektioner: Så er vores kontor et fuldservice-sprogbureau, der leverer sprogkundskaber fra professionelle oversættere og andre eksperter over hele verden. Vores netværk leverer en førsteklasses kvalitet til mere end 80 afdelinger i hele Europa. 

 

Vores tjenester inkluderer mange sprogkombinationer:

  • Dansk ⇔ Finsk
  • Engelsk ⇔ Finsk
  • Spansk ⇔ Finsk
  • Fransk ⇔ Finsk
  • Italiensk ⇔ Finsk
  • Portugisisk ⇔ Finsk
  • Hollandsk ⇔ Finsk
  • Tysk ⇔ Finsk
  • og andet

Vores oversættelsesbureau leverer følgende tjenester inden for finsk:

Vores filialer:

Tilbudsforespørgsel

Du kan indhente et uforpligtende og gratis tilbud via vores Online formular

 

Interessante fakta om det finske sprog

Det finske sprog er tæt knyttet til estisk, og foruden svensk, er finsk det andet officielle sprog i Finland. I Sverige anerkendes finsk som et mindretalssprog, og tales af omkring 300.000 mennesker. Der er også små finsktalende minoriteter i Estland og den russiske del af Karelia, samt et par indfødte finnere i Finnmark i Nordnorge.

Finsk er en del af de finske-urgeniske sprog, og sproget er især kendetegnet ved manglen på grammatisk køn og af en konsonantfattig fonetisk angivelse. Den agglutinative sprogstruktur og 15 kasus, er yderligere særlige træk på finsk.

En finsk national bevidsthed i alle sociale klasser, og dermed en følelse af deres eget sprog opstod først i Storhertugdømmet under den russiske tsar i 1809, fordi det svenske sprog tidligere havde domineret Finland. På det tidspunkt udviklede finsk sig langsomt til et kultursprog, og 20 år senere arbejdede den uddannede overklasse intenst med udviklingen af finsk, fra et bondesprog til et kulturelt sprog. Fra midten af det 19. århundrede begyndte man at tale finsk mere og mere i skolesystemet, og ved århundredeskiftet havde en finsktalende befolkning udviklet sig. 50 år senere blev udviklingen af det omfattende kulturelle sprog, som det tales i dag, afsluttet.