Interessante fakta om Danmark og det danske sprog

Danmark grænser op til Tyskland mod syd og er adskilt fra Sverige og Norge af Skagerrak mod nord og Kattegat mod nordøst. Selvom Skagerrak i Danmark klart anses for at være en del af Nordsøen, tilskrives Kattegat traditionelt i Skandinavien ikke rigtig Østersøen eller Nordsøen.

Landets klima er tempereret på grund af dets nordlige beliggenhed. Om sommeren er det behageligt varmt og gennemsnitstemperaturen er omkring 20 grader Celsius. Om vinteren svarer temperaturerne til dem i Østrig eller Tyskland. Den kolde vind får dog vintermånederne til at virke meget køligere.

 

Andre interessante fakta, der er værd at vide om Danmark, inkluderer:

  • Danmark ligger i Skandinavien og består ud over den jyske halvø af 406 øer, hvoraf kun 82 er beboede.
  • Øresundsbroen er forbindelsen til nabolandet Sverige, og Danmarks hovedstad København er hjemsted for statuen af Den Lille Havfrue.
  • Mindre kendt er det, at der ikke er noget punkt i landet længere end 52 kilometer fra havet, og Danmarks højeste punkt er på blot 172 meter.
  • Da landet er meget fladt, er det næppe overraskende, at omkring en tredjedel af danskerne cykler til arbejde hver dag.
  • De sporty danskere foretrækker at betale for alting med kort. Det betyder ikke noget, om det kun er et par euro til garderoben i en af de populære klubber, eller om større indkøb er nødvendige.
  • Hotdogs er en populær spise i Danmark, og hvis du stadig er ugift inden din 25-års fødselsdag, risikerer du at blive overøst med kanel.
  • Kanelbadet er en forholdsvis ny tradition, der forstås lidt forskelligt, alt efter hvor man befinder sig (især på Sjælland og Nordjylland). I hovedstaden får folk serveret kanelkrøller, mens de andre steder virkelig kaster kanelpulver efter dig.

 

Hygge & det danske sprog

Hygge er en central del af dansk kultur, og ordet betyder hygge, varme og nydelse. Danskerne lader sig ikke stresse , og især i de kolde vintermåneder er livet meget afslappet og nedbremset. Det er passende, at Danmark driver de to ældste forlystelsesparker i verden, som stadig besøges af besøgende fra hele verden. Adjektivet hyggelig er nu blevet brugt i fremmedsprog via rejselitteratur og kan oversættes til at sprede en følelse af velvære.

Dansk er landets officielle sprog, selvom dette ikke fremgår nogen steder skriftligt, og fordanskning henviser til optagelsen af danske ord og udtryk på andre sprog.

Som oversættelsesbureau arbejder vi med modersmålstalende og oversætter manualer, kontrakter, certifikater, brochurer og mange andre dokumenter for dig fra dansk eller til dansk.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

FAQ om interessante fakta om Danmark og dansk

Den officielle valuta i Danmark er den danske krone. Der er dog mange steder i København, der tager imod euroen. Byens centrum kan nemt nås fra lufthavnen med metro, da netværket er veludviklet. Besøgende i denne farverige by med sine mange brostensbelagte gader og små huse kan meget let opdage København på cykel. I denne cykelvenlige by er der flere cykler end indbyggere, og man kan leje cykler overalt.

Et vigtigt punkt at bemærke vedrører vejtrafikken. På landeveje er den maksimale hastighedsgrænse 80 km/t overalt, og på motorvejene må du ikke overskride 130 km/t. Den maksimale hastighed for autocampere på motorveje er 100 km, 80 km på landeveje og 50 km i byer. For campingvogne er grænsen 80 km og 50 km i byer.

Svømning er tilladt næsten overalt på landets kyster, og et blåt flag indikerer meget god vandkvalitet. De lavvandede strande i nordvest er især gode for familier, men på Vesterhavets strande er det mere blæsende, og der er farlige strømme.

Dansk er det officielle sprog i Danmark. Men omkring 86 procent af danskerne taler også engelsk, hvilket der undervises i i skolerne. I Grønland og på Færøerne er dansk det andet officielle sprog ved siden af det respektive nationalsprog og anerkendes som mindretalssprog. I Slesvig-Holsten, i Tyskland, er dansk også beskyttet af landets forfatning, og i Glücksburg og Flensborg har der i flere år været tosprogede stedskilte.