9 kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark

Der er mere end 2.500 kilometer mellem de to lande og de kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark i forhold til sprog, skikke, mad osv. – med hver deres middelhavs og nordiske særpræg – kunne ikke være mere forskellige.

 

Spaniere spiser altid sen frokost og aftensmad

Når man sammenligner spanske skikke med resten af Europa, ser vi, at de på den iberiske halvø altid spiser frokost og aftensmad senere end alle andre.

Mens vi i Danmark har for vane at spise frokost kl. 12, er der ingen i Spanien, der sætter sig til bords og spiser før kl. 14.00 eller 15.00 om eftermiddagen.

Det samme gælder aftensmaden: danskere spiser tidlig aftensmad og går tidligt i seng, mens spanierne foretrækker at spise senere og gå i seng ved 23- eller 24-tiden.

 

Danske arbejdsdage slutter før de spanske arbejdsdage

Hvis danskere spiser middag tidligt, så går de også tidligt hjem fra arbejde. I Danmark slutter arbejdsdagen ofte kl. 16.00 om eftermiddagen og der er kun en halv times frokostpause.

I Spanien, hvor man spiser frokost i en eller to timer, går ingen hjem før kl. 18.00 om aftenen.  Så arbejdsdagen er meget længere og de ansatte kommer senere hjem.

 

Overarbejde opfattes forskelligt

Og når vi taler om kulturelle forskelle i forhold til arbejde, ser man i Danmark ofte ned på medarbejdere, der arbejder over. Det er tegn på, at de ikke kan klare alle deres arbejdsopgaver i løbet af arbejdsdagen.

I Spanien er det derimod almindeligt, at medarbejdere bliver lidt længere på kontoret og mange steder er det også tegn på, at man er professionel og dedikeret til sit arbejde.

 

I Danmark taler man ikke om penge

Danskere kan ikke lide at tale om deres privatøkonomi. Det er et emne, der kun diskuteres med nære venner og familie og selv der, sker det sjældent.

I Spanien taler folk derimod åbent om deres privatøkonomi. Der er ikke mange tabuer i Spanien.

 

Bøder for at svine

Danskerne ser med alvor på at holde deres byer rene og de giver bøder til dem, der smider papir på gaden. Derfor at vejene altid rene.

I nogle spanske byer kan man også få en bøde for at smide skrald på gaden, men det får ikke mange til at stoppe med at smide papir, cigaretskoder og andet skrald på jorden.

 

Danske og spanske skoler har intet til fælles

Spanske skoler er ofte helt lukkede bygninger, så eleverne hverken opmuntres til at gå udenfor eller folk udefra opmuntres til at gå ind. Danske skoler er derimod åbne bygninger med grønne arealer, så børnene kan tilbringe tid udenfor.

Uddannelse er også noget forskelligt. Danske børn kommer ikke i skole, før de er seks år gamle. I Spanien starter børn derimod med at gå i skole, når de er tre år, hvorefter de gradvist lærer at regne, læse osv.

 

Den spanske og den danske væremåde er også meget forskellig

Danskere er generelt forsigtige, høflige, venlige og reserverede.

Spaniere er derimod mere åbne, larmende og udadvendte. De elsker at gå på bar, være sammen med venner og de har altid en undskyldning for at fejre noget.

 

Der er ikke ligeså koldt om vinteren i Spanien som i Danmark

I nogle dele af Spanien er det almindeligt med temperaturer på 15 grader og dejlige solrige dage om vinteren. I Danmark derimod er temperaturerne meget lavere og danskerne er vant til de kolde temperaturer i flere måneder af gangen.

 

Sådan hilser vi på hinanden

Spaniere hilser normalt på hinanden med to kys. I Danmark er dette noget vi kun gør overfor familie og meget tætte venner. Danskere hilser normal på hinanden ved at give hinanden hånden.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Spørgsmål om kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark

De kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark ligger hovedsageligt i de daglige gøremål. Som sagt arbejder spanierne længere, hvorfor de bruger en masse tid på kontoret. Derudover griber de normalt chancen for at få en drink efter arbejde og går derfor også sent i seng. Danskerne bruger derimod mere tid sammen med deres familie og mere tid på at gå til sport. Sociale aktiviteter er forbeholdt weekenderne.

Der bor omkring 9.300 danskere i Spanien, ud af hvilke 3.000 er født i Spanien.

I forhold til INE (Instituttet for national statistik i Spanien) bor der omkring 6.300 spaniere i Danmark.