Hvordan oversætter jeg talebeskeder?

Rejser til udlandet, kommunikation med internationale partnere, optagelse af medicinske talebeskeder, .... Oversættelse af talebeskeder er nødvendig i mange situationer. Blandt taleoversættelsesapplikationer (apps), online oversættelsesplatforme og tjenester fra en professionel oversætter kan du opdage de løsninger, du har brug for til at oversætte talebeskeder, og deres fordele og ulemper.

 

Brug af Google Translate på din telefon

Talebeskeder kan oversættes hurtigt og nemt ved hjælp af Google Translate smartphone-appen. Dette digitale værktøj giver dig mulighed for at oversætte indhold i ethvert format, uanset hvor du er, til mere end 133 sprog. Google Translate-appen kan downloades fra Google Play Butik til Android-enheder og fra App Store til iOS-enheder. Når den er installeret, skal du blot åbne den for at benytte dens funktioner.

Google Translate-grænsefladen er opdelt i to forskellige områder: Det første er dedikeret til kildesproget, det du ønsker at oversætte fra, og det andet svarer til målsproget. For at vælge et sprog skal du blot klikke i hvert tekstfelt og indtaste målsproget manuelt eller ved at diktere det i telefonens mikrofon.

Når du har valgt sprogene, er det eneste du skal gøre for at få en stemmeoversættelse at klikke på mikrofonikonet og tale ind i det. Appen oversætter derefter automatisk talen med det samme.

 

Oversættelse af voicemails med din telefon

For at oversætte talebeskeder ved hjælp af din telefon skal du først downloade en passende app, der er tilgængelig fra App Store eller Google Play Store, afhængigt af den pågældende enhed. Når du har optaget talefilen og delt den i din messaging-app, skal du aktivere appens taleoversættelsesfunktion for at få en realtidsoversættelse eller en skriftlig transskription.

Husk at aktivere mikrofonen på din telefon  og tale tydeligt ind i din telefon for effektiv oversættelse af dine talebeskeder. Du kan oversætte det svar, du modtager på din telefonsvarer, ved hjælp af samme procedure.

Du kan vælge en af de mange messaging-apps på markedet med funktionen taleoversættelse:

Slatch

Instant messaging-appen Slatch gør det nemt at kommunikere på en række forskellige sprog, hvad enten det er via lyd- eller videoopkald, tekst eller talebesked. Den kan downloades fra App Store (til iPhone) eller Google Play Store (til Android). Når du har registreret dig i appen, skal du blot starte en ny samtale med den person, du taler med. Når du har modtaget talebeskeden, skal du vælge den ved at markere den, før du oversætter den til det sprog, du vælger.

Microsoft Translator

Microsoft Translator er også et effektivt værktøj til oversættelse af samtaler i realtid, f.eks. talebeskeder. Denne app understøtter oversættelse til hver brugers sprog og har en desktop-version, hvilket gør det nemt at oversætte tekster hurtigt fra en pc.

Chat Translator

Chat Translator er en oversættelses-app designet til at oversætte tale-chats på WhatsApp og andre messaging-apps (Facebook Messenger, Telegram, Microsoft Teams osv.). Den hjælper med at nedbryde sprogbarrieren, så du nemt kan kommunikere med personer, der taler forskellige fremmedsprog.

 

Translate AI: Taleoversætter i App Store

Translate AI er en app, der er tilgængelig på App Store-platformen, og som tilbyder funktioner til at oversætte sætninger og tekster mundtligt til forskellige sprog. Den bruger kunstig intelligens teknologier til at levere effektive og nøjagtige oversættelser.

 

Brug af en professionel oversætter

Selvom der er mange digitale løsninger til oversættelse af lydbeskeder, har disse værktøjer ofte begrænsninger og kan ikke altid garantere oversættelser af høj kvalitet. I visse sammenhænge er nøjagtigheden af talebeskedoversættelse dog et stort problem. Dette er f.eks. tilfældet med talebeskeder produceret af sundhedspersonale, optagelser af retssager eller journalistiske interviews.

Den sikreste måde til at sikre pålidelig oversættelse  af talebeskeder er at bruge tjenester fra en specialiseret professionel oversætter. Takket være deres beherskelse af det sprog og den terminologi, der er  specifik for den pågældende sektor, vil de være i stand til at give dig en oversættelse af upåklagelig kvalitet,  der er både nøjagtig og flydende.

Hos Alphatrad tilbyder vi oversættelsestjenester til talebeskeder i alle typer forretningssektorer (finans, jura, medicin, salg, marketing, osv.) fra professionelle oversættere på over 100 sprog, fra de mest almindelige til de mest sjældne.

 

Oversættelse af talebeskeder og datasikkerhed

Nogle lydbeskeder på fremmedsprog kan indeholde personlige oplysninger og følsomme data, såsom medicinske eller juridiske data eller data, der er omfattet af tavshedspligt. Det er derfor afgørende at sikre datasikkerheden ved oversættelse af talebeskeder.

Her er et par tips til at beskytte dine personlige data:

  • Læs vilkårene for brug: Før du downloader en mobil oversættelses-app til talebeskeder, skal du sørge for at læse brugerpolitikken om administration af fortrolighed. Dette bør angive, at dine stemmedata ikke vil blive brugt til kommercielle eller uautoriserede formål.
  • Kontroller, hvordan taledata håndteres: Nogle maskinoversættelsesværktøjer gemmer dine talebeskeder og private data midlertidigt eller permanent. Kontroller, at dine data er krypteret og gemt sikkert.
  • Kontroller, at fortroligheden respekteres: Vælg apps, der beskytter privatlivets fred og garanterer, at talebeskeder ikke optages, transmitteres eller bruges til reklame- eller profileringsformål.
  • Få informeret samtykke: Når du oversætter voicemails fra tredjeparter, skal du indhente deres samtykke til behandling af deres stemmedata og nøje overholde lokale regler om databeskyttelse og fortrolighed.
  • Hold din app til oversættelse af telefonsvarer opdateret, så du har adgang til de nyeste sikkerhedsindstillinger.

 

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

 

FAQ om oversættelse af talebeskeder

Talebeskeder kan oversættes ved hjælp af online apps eller platforme. Nøjagtigheden af oversættelser af lydbeskeder kan dog variere afhængigt af kvaliteten af stemmegenkendelse og forskellige accenter. Automatisk stemmeoversættelse er ikke altid tilgængelig for mindre almindelige sprog eller komplekse idiomatiske udtryk. For de mest nøjagtige resultater anbefales det at bruge tjenester fra en professionel oversætter.

Den bedste gratis instant voice message oversætter afhænger af flere faktorer, herunder:

  • De sprog, der skal oversættes (fransk, arabisk, engelsk, tysk, spansk, nederlandsk, osv.)
  • Kvaliteten af stemmegenkendelse
  • Valgfrie funktioner
  • Brugervenlighed
  • Nøjagtigheden af oversættelsen

Der er flere apps tilgængelige til oversættelse af en samtale i realtid og afholdelse af flersprogede samtaler, ansigt til ansigt eller digitalt: Chat Translator, Microsoft Translator og Slatch instant messaging er blandt de mest kendte eksempler.