Oversættelser og andre sprogtjenester på ukrainsk

Ukrainsk oversættelse  Professionelt Oversættelsesbureau

Vores oversætterbureau tilbyder oversættelser og andre sprogtjenester til ukrainsk, og omvendt

Hvad enten du leder efter specialiserede oversættelser, certificerede oversættelser, tolke, voice-overs, eller korrektioner: Så er vores kontor et fuldservice-sprogbureau, der leverer sprogkundskaber fra professionelle oversættere og andre eksperter over hele verden. Vores netværk leverer en førsteklasses kvalitet til mere end 80 afdelinger i hele Europa. 

 

Vores tjenester inkluderer mange sprogkombinationer:

  • Dansk ⇔ Ukrainsk
  • Engelsk ⇔ Ukrainsk
  • Spansk ⇔ Ukrainsk
  • Fransk ⇔ Ukrainsk
  • Italiensk ⇔ Ukrainsk
  • Portugisisk ⇔ Ukrainsk
  • Tysk ⇔ Ukrainsk
  • og andet

Vores oversættelsesbureau leverer følgende tjenester inden for ukrainsk:

Vores filialer:

Tilbudsforespørgsel

Du kan indhente et uforpligtende og gratis tilbud via vores Online formular

 

Interessante fakta om det ukrainske sprog

Det ukrainske sprog tilhører gruppen af indoeuropæiske sprog, og omtales undertiden også som lille russisk. Indtil det 14. århundrede brugte de østlige slaver næsten udelukkende et fælles skriftsprog, men mod slutningen af 1700-tallet udviklede der sig et ukrainsk skriftsprog, baseret på det sproglige. I 1918, da den ukrainske folkerepublik blev grundlagt, blev det ukrainske sprog for første gang anvendt som statens sprog. Ukrainsk var ikke forbudt i sovjettiden, men det russiske sprog dominerede, og denne indflydelse kan stadig mærkes i dag. I 1991, med landets uafhængighed, blev ukrainsk erklæret det eneste officielle sprog, skønt der er et betydeligt antal russere bosiddende i Ukraine, og på samme tid bor der mange ukrainere i det østlige af landet, der kun taler russisk.

Med hensyn til ordforråd, er det ukrainske sprog tættest på hviderussisk med 84 % almindeligt leksikon, efterfulgt af polsk med 70 % og slovakisk med 68 %. Med 62 % delt leksikon er russisk kun på fjerdepladsen, og hviderussisk er også tættere på det ukrainske sprog med hensyn til lyddannelse og sætningsstruktur. Der er syv kasus på det ukrainske sprog, og en særlig egenskab er også adjektiverne, som på ukrainsk kan indeholde en følelsesmæssig holdning til genstande og mennesker. De kan betyde kærtegn, grovhed, reduktion og forstørrelse.