Hvilke sprog er mest ubredt i Asien?

Det asiatiske kontinent er mere end 44 millioner kvardratmeter stort og samtidigt det største i hele verden. Der bor omkring 4,5 milliarder mennesker i de i alt 47 internationalt anerkendte stater i Asien og de taler over 2000 forskellige sprog. Sprogenes udvikling og vedligeholdelse har været helt anderledes end på det europæiske kontinent, hvor korte afstande længe har sikret en udveksling og blanding af ordforråd. På det enorme asiatiske kontinent har nogle sprog derimod været i stand til at udvikle sig og overleve gennem århundreder uden større ydre påvirkninger. Derfor vokser mange mennesker i Asien op som tosprogede. Landsbysamfund og familier bruger regionens sprog privat, mens det respektive officielle sprog bruges officielt i forhold til myndigheder og skoler. Derfor er der et par asiatiske sprog, der bidrager til forståelsen på tværs af kontinentet.

 

1. 1,4 milliarder mennesker i Asien taler kinesisk

Kinesisk er det mest talte sprog i hele verden. De kinesiske skrifttegn er mere end 3.000 år gamle og hører til de mest komplekse skriftsprog i verden. Ikke desto mindre har talesproget én ting til fælles med mange andre moderne sprog – nemlig dialekterne. Mandarin er sproget i regionen i og omkring Beijing, hvorfor de fleste asiater taler denne form for kinesisk. Ni andre dialekter som min, yue eller wu tælles med som dialekter i det kinesiske sprog.

 

2. 600 millioner mennesker i Asien taler hindi

600 millioner mennesker i Asien taler hindi. Dermed ligger hindi på 3. pladsen, som det mest talte sprog i verden efter kinesisk og engelsk. Man taler ikke kun hindi i Indien, men også på Mauritius og i de Forenede Arabiske Emirater. Hindi er dog ikke erklæret det eneste officielle sprog i Indien, fordi det ikke er alle indere, der taler hindi. Engelsk betragtes derfor som det andet oficielle sprog.

 

3. 300 millioner mennesker i Asien taler engelsk

Engelsk bruges som officielt sprog i nogle asiatiske lande og som det officielle sprog ved siden af ​​det respektive nationale sprog. Disse omfatter Indien, Mauritius, Hongkong, Singapore og Seychellerne. Uofficielt, men ikke mindre udbredt, tales det engelske sprog også på Filippinerne og Bruneo. Pidgin-engelsk, der er en meget forenklet form for engelsk, bruges på Papua Ny Guinea.

 

4. 260 millioner mennesker i Asien taler russisk

Da Kasakhstan, Hviderusland og Kirgisistan udgør en del af det asiatiske kontinent, er det ikke overraskende, at russisk er et af de mest udbredte sprog i Asien. Det russiske sprog har dets eget alfabet ligesom det kinesiske sprog og hindi. De kyrilliske skrifttegn bruges ikke kun på russisk, men også i den kinesiske dialekt dungan.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Ofte stillede spørgsmål og svar om asiatiske sprog

Med omkring 2.300 talte sprog bevarer Asien stadig sin sproglige mangfoldighed i dag. Alene i Kina tales der 81 forskellige sprog. 55 af dem bruges af de nationale mindretal til daglig.

Tæller man alle kinesiske skrifttegn sammen, får man over 100.000. Nogle af dem bruges dog slet ikke længere eller kun meget sjældent. I dag bruges der til daglig mellem 3.000 og 5.000 tegn.

De fleste asiatiske sprog kommer fra den sino-tibetiske sprogfamilie. Den er den næststørste i verden, dens aktive sprogbrugere taget i betragtning.