Atomenergi: I hvilket land finder man de fleste atomkraftværker?

De fleste mennesker forbinder Tjernobyl og Fukushima med de største ulykker i historien, når det handler om atomkraftværker. Disse katastrofer har eftervirkninger, der stadig påvirker planeten langt ind i fremtiden, og selv om flere og flere stemmer efterlyser en snarlig ændring indenfor energiproduktion, er atomkraftværker stadig en uundværlig energileverandør. Men i hvilke lande er der driftsklare reaktorer, og hvor finder man de fleste?

 

99 atomkraftværker forsyner USA med energi

Flere reaktorer kan betjenes fra ét sted, og hver reaktor tæller med i den følgende oversigt. Det er ikke overraskende, at World Nuclear Association i 2017 placerer USA på deres seneste opgørelse som verdens førende indenfor atomkraftværker. I mulighedernes land er der 99 driftsklare reaktorer fordelt på 56 placeringer, som imødekommer landets enorme energibehov. På andenpladsen finder man overraskende et relativt lille land, idet Frankrig dækker sit energibehov med 58 reaktorer.
I Japan anvendes der 42 atomkraftværker, mens der i Kina er sluttet 36 reaktorer til deres forsyningsnet. Rusland ligger lige efter Kina med 35 atomkraftværker, og derefter finder man Sydkorea med 25 driftsklare reaktorer. Indien (22), Canada (19), Ukraine (15) og Storbritannien (15) ligger på plads 7 til 10 på listen. I Sverige anvendes der 9 atomreaktorer til at understøtte energibehovet, mens der i Tyskland er 8 reaktorer i drift, der hjælper med strøm til industri og husholdning.

 

Energiforsyningen kræver et globalt samarbejde

Der er ingen tvivl om, at atomenergi skaber mange langsigtede problemer. Energiforsyninger til den industrielle branche og husholdninger med vedvarende energikilder er vokset støt i årevis, og frem for alt er et internationalt samarbejde med mange forskellige projekter med til at løse de fremtidige problemer. Vores oversættelsesbureau hjælper virksomheder, der har forretninger over hele verden, og vi er glade for at kunne hjælpe dig med en problemfri kommunikation. Vi vil se frem til din forespørgsel.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre