Eksport til Tyskland: Den nye emballagelov træder i kraft

Den 1. januar 2019 bliver Tysklands hidtidige emballageforordning ”Verpackungsverordnung” afløst af en ny emballagelov, Verpackungsgesetz 2019 (VerpackG). Det stiller især ejere af netbutikker på det tyske marked over for en række vigtige spørgsmål vedrørende salgsemballager, ydre emballager og transportemballager samt emballagematerialer. Derudover skal der opnås klarhed omkring begreber som ”pligt til deltagelse i et dualt system”, ”registreringspligt” og det nyoprettede ”Centrale Emballageregister”.

Det Centrale Emballageregister er blevet grundlagt for at gennemføre emballageloven og overtager vigtige opgaver i den forbindelse. Blandt andet stiller den en platform til rådighed for de såkaldte ”fuldstændigheds–erklæringer”. Derudover kommer det Centrale Emballageregister også til at varetage en række yderligere krav som for eksempel registreringspligten i henhold til § 9 og pligten til datamelding i henhold til § 10 i emballageloven. Den centrale myndighed har selv offentliggjort en nøjagtig liste over de nye forpligtelser vedrørende produktansvar samt en køreplan for registreringen i en omfattende How-To-Guide (på tysk og engelsk).

Den nye emballagelov gælder for alle, der erhvervsmæssigt bringer salgsemballager i omløb i Tyskland for første gang (de såkaldte ”producenter”) – altså både for tyske producenter, importører, forhandlere med netbutikker osv. Loven indeholder en række helt nye eller tilpassede forskrifter og pligter.

 

Oversættelser på området emballagematerialer

Vores oversættelsesbureau oversætter tekniske manualer, juridiske tekster og andre vigtige dokumenter, så din virksomhed kan optimere eller udvide sin rækkevidde. Gør brug af vores erfarne medarbejderes knowhow, og bed om at få et uforpligtende tilbud.