Investering i Afrika: vores råd til, hvordan du foretager en succesfuld investering

Er du interesseret i at investere i Afrika? Overvejer du mulighederne på det afrikanske marked og de sektorer, der er attraktive for udenlandske investorer? Afrika er en økonomi i hastig udvikling, hvor iværksættermuligheder er legendariske. Se vores råd om, hvordan du får din investering til at lykkes på det afrikanske kontinent, og de trin, du skal følge.

 

Hvorfor skulle du investere i Afrika?

Det afrikanske kontinent kan blive den mest profitable region i verden for udenlandske direkte investeringer (FDI) med et afkast på 14 %, sammenlignet med et verdensgennemsnit på 7,1 % (Kilder: ECA og ActuFinance).

Dette økonomisk udviklede kontinent er rigt på naturressourcer, har en voksende middelklasse og nyder godt af den hurtige vækst af digitale teknologier.

 

Hvilke sektorer skal du overveje ved investering i Afrika?

Der er mange investeringsmuligheder i Afrika: turisme, agroindustri, nye teknologier og grøn energi osv. Der er nogle sektorer, der er særligt lovende, som f.eks.:

 

Industrier for vedvarende energi

Ifølge International Renewable Energy Agency (IRENA) kan det afrikanske kontinent blive et vigtig springbrædt for grøn energi, med hvad der svarer til 67 % af verdens elektricitet produceret i Afrika i 2030. Vandkraft, solcellepaneler, biomasse og vindmølleparker er derfor lovende sektorer for investeringer i Afrika.

 

Turisme

Generelt er turismen i Afrika en sikker investering, da mange afrikanske lande trods den til tider ustabile geopolitiske situation har været i stand til at fremme skønheden i deres landskaber og kulturarv internationalt. Dette gælder især Egypten, Mauritius, Tanzania, Marokko og Sydafrika, som er blandt de mest besøgte lande på kontinentet.

 

Ejendomsbranchen

Ifølge Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) vil Afrika opleve den højeste byvækst i verden med næsten en milliard ekstra byboere i 2050. Denne hurtige urbanisering repræsenterer en stor ejendomsinvesteringsmulighed for lokale og udenlandske iværksættere.

 

Den voksende teknologiindustri

Den voksende teknologisektor er også et sikkert investeringsvalg i Afrika. Internetbrugen er konstant stigende på det afrikanske kontinent, ligesom adgangen til elektricitet og videregående uddannelser. Disse kriterier kombineres for at gøre Afrika til et fremtidigt marked for nye teknologier.

 

I hvilke lande skal du investere i Afrika?

Afrikanske lande, som du bør overveje at investere i, omfatter Sydafrika, Egypten, Tanzania, Mauritius eller Marokko, som er særligt gunstige for projekter relateret til turistsektoren.

Rwanda, østafrikanske lande og Kenya er blandt de bedste afrikanske lande til at investere i teknologisk og digital innovation, mens den hurtige urbanisering af Nigeria, Kenya og Marokko gør disse lande værdifulde for ejendomsinvesteringer i Afrika

Nigeria har også oplevet en voldsom stigning på +18 % af sit BNP i 2022 (Kilde: Ecomnews Africa) takket være IKT-sektoren (informations- og kommunikationsteknologi).

 

Hvordan forbereder du din investering i Afrika?

Er du i tvivl om, hvordan du forbereder og sikrer din investering på det afrikanske kontinent? Her er et par trin, der skal følges, og oplysninger om væsentlige redskaber til at investere i Afrika.

 

Find et investeringsprojekt i Afrika

Afrika er et stort kontinent med utallige iværksættermuligheder. Du bør være målrettet mod lovende sektorer i regionen og bestemme dit investeringsprojekt i overensstemmelse hermed. Uanset om det er turisme, agro-industri, nye teknologier eller grøn energi osv., skal din økonomiske situation tages i betragtning.

 

Undersøgelse af det lokale marked med en forretningsplan

Enhver investor, der ønsker at investere på det afrikanske marked, skal først studere tendenserne på det lokale marked, hvad end det måtte være (forbrugervaremarkedet, industrimarkedet eller finansmarkedet osv.).

Du skal foretage en markedsundersøgelse og udarbejde en forretningsplan for at sikre projektets levedygtighed og for at sikre investeringen.

Når du gennemfører en markedsundersøgelse for en investering i Afrika, skal du overveje følgende elementer:

  • Konkurrenterne, hvad de tilbyder og deres markedsandel
  • Målgruppen/målgrupperne for de solgte produkter eller tjenester
  • Styrker og svagheder ved dit foreslåede projekt
  • Muligheder og trusler ved dit foreslåede projekt
  • En grundig analyse af projektets miljø: den politiske-socio-økonomiske situation i mållandet; den juridiske ramme for aktiviteten; teknologiske og miljømæssige spørgsmål (bæredygtig udvikling, urbanisering og økologi osv.)

Forretningsplanen vil variere afhængigt af projektets art, men bør indeholde følgende elementer:

  • Investeringsprogrammet
  • En resultatprognose
  • Finansieringsmuligheder (selvfinansiering eller lån osv.)
  • Pengestrømsprognose (over et år)
  • Balancen
  • Projektets break-even point

 

Få støtte til investering i Afrika

For at investere i Afrika skal du bruge ekspertisen fra forskellige fagfolk (notarer, advokater, revisorer, bankfolk osv.)

Brug af en professionel oversætter er afgørende for at lette flersprogede udvekslinger og transaktioner mellem investoren og interessenterne (administrative organer, forretningspartnere, kunder, leverandører osv.

Hos Alphatrad, tilbyder vi professionelle indfødte og specialiserede oversættere (finans, jura, ejendomshandel, erhverv, marketing, teknik osv.), som arbejder på mere end hundrede sprog, fra de mest almindelige til de mere sjældne (dansk-arabisk, dansk-fransk, dansk-portugisisk osv.)

Vi tilbyder også certificerede oversættelsestjenester fra edsvorne oversættere til alle juridiske og lovpligtige dokumenter, der kræves for at realisere dit investeringsprojekt i Afrika, herunder markedsundersøgelser, forretningsplaner, juridiske dokumenter, salgskontrakter og identitetskort osv.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Vores svar på dine spørgsmål om investering i Afrika

Valget af hvilket land I Afrika, der skal investeres i, afhænger primært af typen af projekt:

  • Marokko er en ideel destination, hvis du ønsker at investere i fast ejendom eller turisme
  • Kenya er et godt land, hvis du er interesseret i ejendomsprojekter eller virksomheder relateret til teknologi og digital teknologi
  • Sydafrika er et ideelt land for projekter relateret til turisme, men også for fast ejendom (udlejning, køb-videresalg)
  • Nigeria er et eldorado for ejendomsinvesteringer og er førende inden for IKT-sektoren

Der er mange sektorer i Afrika, der er særligt velegnede til investeringer fra udlandet. Det gælder især e-handel, som boomer i Nigeria. Turismesektoren og ejendomssektoren er også et sikkert bud i afrikanske lande som Marokko, Egypten, Tunesien og Sydafrika.

Blandt de mest rentable investeringer i Afrika er markedet for vedvarende energi et fremtidsmarked med en vækst på 18 % i 2020 (Kilde: ActuFinance), og det synes at ville ekspandere i hele kontinentet i de kommende år, hvad enten det er til sol, vind eller termisk energi.