Hvorfor starte en virksomhed i Spanien?

At udvikle en virksomhed internationalt ses ofte som et vigtigt skridt. Blandt de højpotentielle markeder er Spanien en meget gunstig destination, uanset om du ønsker at oprette en filial, et datterselskab, et produktionssted eller placere hovedkontoret for din virksomhed der.

 

De vigtigste fordele ved at starte en virksomhed i Spanien

Landets stærke økonomi

Som den 13. største økonomi i verden i 2021 og den 4. største i EU målt på BNP, tilbyder Spanien adskillige vækstmuligheder for udenlandske investorer og projektudviklere. Landet har 47 millioner indbyggere og tilbyder derfor et meget stort forbrugermarked for virksomheder i alle størrelser og i alle sektorer. Derudover er den iberiske halvø hjemsted for et stort antal faglærte arbejdere med banebrydende kompetencer.

Landets globale position

Spanien grænser op til Portugal, Frankrig, Gibraltar og Marokko og er en reel indgang til begge kontinenter. Landet er meget åbent for det internationale marked og er den 17. største eksportør og den 15. største importør i verden.

Spanien har også meget tætte forbindelser med Latinamerika (mange latinamerikanske virksomheder er etableret i Spanien) samt med Maghreb, som det opretholder stærke økonomiske forbindelser med på grund af dets geografiske nærhed. At etablere sig i Spanien betyder derfor at åbne din virksomhed for mange internationale markeder og muligheder.

Landets mange vækstsektorer

I 2016 var der 3.232.706 virksomheder, SMV'er, nystartede virksomheder og store koncerner i Spanien, hvoraf 81,4 % var i servicesektoren. Ud over servicesektoren er der andre konkurrencedygtige sektorer i Spanien, såsom turisme (det er verdens 4. største turistdestination efter Frankrig, USA og Kina), landbrugsfødevareindustrien, nye teknologier, e-handel og kosmetik osv. Spanien er også Europas 5. største marked inden for luftfartssektoren. Endelig har Spanien med europæisk målestok det største antal virksomheder i bioteknologisektoren.

Spanien er derfor en særlig strategisk destination for virksomheder med speciale i disse sektorer.

Landets attraktive skattesystem

Derudover byder det spanske marked på fordelagtige skatteforhold for virksomheder hjemmehørende i landet. For eksempel er medarbejdernes sociale sikringsafgifter omkring 6 %, mens arbejdsgivernes sociale sikringsafgifter er lidt over 30 %.

Selskabsskatten varierer fra 15 til 30 % afhængig af virksomhedens omsætning, hvilket er meget lavere end i mange andre europæiske lande. Takket være det momsnummer inden for Fællesskabet, der bliver udstedt til alle EU-virksomheder, kan du desuden nyde godt af en fritagelse for visse produkter og tjenester, når du handler med andre europæiske lande, uanset om du importerer eller eksporterer til f.eks. Spanien.

Landets fremragende livskvalitet

Ud over sin økonomiske og iværksættermæssige dynamik giver Spanien en ideel livskvalitet med sit behagelige klima, rige kulturarv, sundheds- og uddannelsessystem af høj kvalitet og sin privilegerede geografiske beliggenhed... Det er derfor et godt sted at bo og at drive en forretning.

 

Hvordan etablerer man sig i Spanien med succes?

For at etablere sig med succes i Spanien, er der flere indledende trin, du skal tage. Først og fremmest bør du gennemføre en grundig markedsundersøgelse for at vurdere levedygtigheden af at etablere sig i Spanien, herunder analysere udbud og efterspørgsel på det spanske marked i din aktivitetssektor, samt forventninger, behov og forbrugsvaner hos den spanske offentlighed. Især bør du udforske de mest gunstige byer, hvor du kan etablere din virksomhed, din kommercielle enhed eller din filial, også for at estimere omkostningerne og hvad du har brug for til dette projekt.

Den nemmeste måde at etablere en tilstedeværelse i Spanien på er generelt at henvende sig til en organisation, såsom Handels- og Industrikammeret, der vil vurdere gyldigheden af dit projekt og give dig skræddersyet rådgivning til at hjælpe dig med at tilpasse din positioneringsstrategi ifølge markedet. De vil også hjælpe dig med de administrative og juridiske procedurer for oprettelse og hjælpe dig med udviklingen af dit fremstød på det spanske marked.

Endelig bør du bruge en professionel oversætters tjenester på alle trin. Dette er vigtigt for at forenkle udvekslingen med lokale partnere og for at hjælpe dig med at udføre de forskellige administrative procedurer. Det kan for eksempel være nødvendigt at oversætte markedsføringsmateriale og kommercielle, finansielle og juridiske dokumenter. I dette tilfælde skal du bruge en oversætter, der er specialiseret i denne type oversættelse. Desuden, hvis lokale myndigheder kræver certificerede oversættelser af officielle dokumenter, skal du bruge en edsvoren oversætter.

Ud over castiliansk der er det officielle sprog, er baskisk, catalansk og galicisk blandt de andre sprog, der bruges i det spanske samfund.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Ofte stillede spørgsmål om at starte en virksomhed i Spanien

Der er mange spanske byer, der er meget attraktive for iværksættere. Barcelona og Madrid er for eksempel blandt de mest dynamiske europæiske byer. Andre større spanske byer omfatter Valencia, Sevilla, Malaga, Bilbao, Alicante, Murcia og Las Palmas de Gran Canaria.

Når du starter en virksomhed i Spanien, skal du have et NIE-nummer (número de identificación de extranjeros). Dette identifikationsnummer er obligatorisk for udlændinge, der ønsker at starte en virksomhed eller flytte til Spanien. Du skal bruge NIE for at leje en bolig, få et cpr-nummer, åbne en bankkonto, tilmelde dig en skole, betale skat osv. Du skal ansøge om det på den lokale politistation i den by, hvor du ønsker at bosætte dig.

Status som "autónomo" i Spanien svarer til status som selvstændig og er ideel, hvis du ønsker at starte en selvstændig aktivitet, da der ikke er for mange komplekse procedurer. For at drage fordel af denne status som udlænding skal du indhente et NIE-nummer, tilmelde dig socialsikringssystemet og indgive en erklæring til skattemyndighederne.