Alt du behøver at vide om at starte virksomhed i USA

Drømmer du om at starte virksomhed i USA og udleve den amerikanske drøm? En restaurant i New York, et bageri i San Francisco, en tøjbutik i Los Angeles, en start-up i Miami... USA er fuld af muligheder for iværksættere verden over, takket være landets internationale indflydelse, dynamiske væsen og generelle tiltrækningskraft. Opdag, hvordan du med succes starter en virksomhed på den anden side af atlanten.

 

Hvorfor starte virksomhed i USA?

Det er meget fordelagtigt for selvstændigt erhvervsdrivende fra hele verden at drive virksomhed i USA. Her er nogle grunde til, hvorfor du skal starte virksomhed i USA:

Der er en stærk iværksætterånd

USA er meget forretningsvenligt og en super desitnation for iværksætteri. Uanset hvad dit projekt handler om tilbyder landet et rigt, dynamisk og innovativt erhvervsmiljø.

I forhold til en fransk undersøgelse, som sammenlignede den iværksættermæssige sammensætning i 75 byer globalt, så ligger fem amerikanske metropoler blandt verdens 10 bedste iværksætterbyer: New York, San Francisco, Los Angeles, Boston og Chicago.

Det er hurtigt og nemt at oprette en virksomhed

Dette kan variere afhængigt af den valgte lovmæssige status, men generelt set er det relativt nemt og hurtigt at oprette en virksomhed i USA, selv for en udlænding. Derudover er beskatning yderst fordelagtig for virksomheder i nogle stater.

Markedet er meget stort

Når du etablerer dig i USA får du adgang til næsten 329,5 millioner potentielle forbrugere i 50 stater, spredt udover 9,834 millioner kvadratkilometer. Du drager fordel af et stort partnernetværk, kvalificeret arbejdskraft og mangeartede muligheder i en bred vifte af højtydende erhvervssektorer.

Økonomien er stabil og dynamisk

Som verdens næststørste økonomi efter Kina i 2021, er USA et stabilt, solidt og trygt marked for udenlandske investorer. Derudover er dollaren på verdensplan en stærk og værdsat valuta.

Et springbræt til international udvikling

Landet tilbyder dig også et springbræt til international udvikling - dets internationale rækkevidde og kulturelle mangfoldighed taget i betragtning.

 

Hvordan starter du en virksomhed i USA?

På trods af alle disse fordele, er det stadig en kompleks sag at starte virksomhed i USA og der er adskillige besværlige skridt, du skal tage:

Opnå viden om det lokale marked

At drive virksomhed i USA kan være meget risikabelt, hvis du ikke kender det lokale marked godt nok. Derfor bør dit første skridt være at lave en grundig markedanalyse i forhold til:

  1. Forbrugerefterspørgsel: forbrugervaner, -kultur, forbrugerforventninger... Glem ikke, at kulturelle normer og behov blandt forbrugere i USA er forskellige fra dem i dit hjemland. Mens din idé kan være virkelig god og relevant for det europæiske marked er den det nødvendigvis ikke på det nordamerikanske marked!
  2. Konkurrencen og dit udbud: analysér dine direkte og indirekte konkurrenters udbud i området, hvor du planlægger at oprette og hvor stor en markedsandel, de har. Hvordan skiller du dig ud?
  3. Det lokale marked: hvad er de nye trends indenfor sektoren? Innovative koncepter? Muligheder der kan gribes?
  4. Lovmæssige bestemmelser og administrative procedurer: er det attraktivt ift. din aktivitetssektor at starte en virksomhed i USA? Hvilke udfordringer skal du være bevidst om, før du starter en virksomhed?

Definér din strategi og vælg din lokation

Når du er færdig med din markedsanalyse, skal du lave en virksomhedsplan og definere din økonomiske og kommercielle strategi for din virksomhed.

For at gøre dette skal du overveje den nødvendige finansiering, hvilke administrative og lovmæssige skridt, der skal tages, den lokale lovgivning, den lokale markedssundhed og hvilken kommunikationsstrategi, du skal bruge osv.

Du skal også nøje udvælge hvilken by og område, der egner sig bedst til etablering af din virksomhed.

Valg af juridisk status

Et andet vigtigt skridt, før du opretter virksomhed i USA, er valg af den mest hensigtsmæssige juridiske status til din virksomhed. Der er omkring 15 forskellige juridiske virksomhedsstatusser i USA. Her er tre af de mest kendte:

  • Enkeltmandsvirksomhed (Sole Proprietorship): dette svarer til status som autoiværksætter. Det er forholdsvist nemt at oprette og administrere og er ideelt til ejere, der vil starte deres egen virksomhed.
  • Aktieselskab, Aps (Limited Liability Company, LLC): dette er meget populært og værdsat for dets fleksibilitet, lette opsætning og attraktive skattesatser. Partnernes personlige hæftelse er begrænset til størrelsen af ​​deres bidrag, og du skal muligvis kun betale indkomstskat (ingen selskabsskat). Det er skattemæssigt gennemsigtigt og tilbyder en fordelagtig skattesats med et ubegrænset antal virksomhedsmedlemmer.
  • Andelsselskab (The C-Corporation): dette består af en eller flere aktionærer, hvis ansvar er begrænset til størrelsen af ​​deres bidrag. Det er selskabsskattepligtigt.

Valg af juridisk status for din virksomhed i USA afhænger af flere kriterier, såsom typen af ​​forretningsaktivitet, din finansieringskapacitet, antallet af partnere, dine udviklingsmuligheder osv., men også af den stat, som du ønsker at oprette din virksomhed i. De juridiske former kan variere meget fra stat til stat.

Du kan også vælge at oprette en amerikansk franchise eller købe en lokal virksomhed.

Visumansøgning

Det er nødvendigt at få et visum for at kunne oprette en virksomhed i USA. Investorer er berettiget til visa, kaldet E visas (Treaty Trader visa -E1 - og Treaty Investor visa -E2). Disse visa er beregnet til investorer, der ønsker at købe eller oprette en virksomhed på amerikansk jord. E1 og E2 visa er beregnet til borgere fra lande, der har underskrevet en handelsaftale med USA.

Disse visa er ikke immigrationsvisa, men kan fornyes på ubestemt tid, forudsat at virksomheden stadig er rentabel. De udstedes for fem år. For oplysninger om de skridt, du skal tage, og de betingelser, du skal opfylde for at drage fordel af disse visa, kan du besøge hjemmesiden for den amerikanske ambassade i dit hjemland.

Få support, mens du opretter i USA

Der findes mange organisationer, der kan hjælpe dig med at oprette din virsksomhed i USA og du bør også overveje at kontakte handels- og industrikammeret i dit hjemland.

Derudover skal du finde en statsautoriseret revisor og få råd fra en notar eller en advokat med speciale i at oprette virksomhed i USA.

Endelig, hvis du bor i et ikke-engelsktalende land eller ikke taler engelsk perfekt, så glem ikke, at du skal finde et pålideligt oversættelsesbureau, der kan oversætte ​​de dokumenter, som du skal bruge for at oprette din virksomhed i Nordamerika. Hos Alphatrad har vi specialiserede og erfarne professionelle oversættere til at oversætte ​​dine dokumenter af enhver art (juridiske dokumenter, finansielle dokumenter, markedsføringsdokumenter, hjemmesider, edsvorne oversættelser til dine officielle dokumenter...).

 

Hvilke amerikanske byer skal du overveje at oprette din virksomhed i?

USA har et væld af attraktive, dynamiske og globalt orienterede byer, hvor du kan oprette din virksomhed, herunder:

  • Los Angeles og San Diego, Californien
  • Seattle
  • New York
  • Miami, Florida
  • Washington DC
  • Chicago, Illinois,
  • Houston, Texas
  • Charlotte, North Carolina...

Valg af by, hvor du ønsker din virksomhed skal ligge, afhænger selvfølgelig af dine personlige præferencer i forhold til, hvor du gerne vil bo osv. Du bør også tage de lokale vækstsektorer, de lokale leveomkostninger samt økonmi i betragtning.

Du bør også se på de lokale bestemmelser for at oprette en virksomhed og den lokale beskatning. Virksomhedsbeskatning er foreksempel virkelig lav i stater som Nevada, Delaware og Florida.

 

Hvad er vækstsektorerne i USA?

Der er en bred vifte af økonomiske sektorer i USA herunder:

  • Bioteknologi
  • Finansteknologi
  • Landbrugsfødevareindustri
  • Automobiler
  • Telekommunikation
  • Tourisme
  • Fast ejendom
  • Landbrug
  • Digital
  • Luftfart
  • Ren energi.

Men frem for alt afhænger de mest fordelagtige aktivitetssektorer af det område, som din virksomhed ligger i. Du skal derfor finde ud af, hvilke muligheder, der er tilgængelige i den stat eller by, hvor du ønsker at oprette din virksomhed.

Anmod om et gratis tilbud

Modtag tilbud indenfor et par timer

  1. Vælg den service du har brug for
  2. Få et tilbud
  3. Bekræft og modtag din ordre

Svar på dine spørgsmål om at oprette virksomhed i USA

Er du på udkig efter en idé til en virksomhed i USA, skal du være klar over, at især alt der har med Sydeuropa eller Skandinavien at gøre er meget populært på det amerikanske marked. Derfor bør du overveje at importere italiensk, spansk eller dansk osv. knowhow (mode, vin, luksusvarer, gastronomi, kultur...). Nogle af vækstsektorerne inkluderer datalogi, IT, økologiske produkter, digitale tjenester (internethandel, kunstig intelligens, cybersikkerhed osv.), finansteknologi, vedvarende energi osv.

For at oprette et Aps (LLC) i USA skal du:

  • Ansøge om et visum og få en amerikansk bopælsadresse
  • Vælge et navn til dit Aps og tjekke om det er tilgængeligt
  • Udpege en registreret agent (dette er en person, der fungerer som mellemmand i tilfælde af tvister)
  • Udarbejde de nødvendige støttedokumenter, udarbejde driftsaftalen og indsende dokumenterne til det relevante administrative organ i den pågældende stat
  • Få dit EIN (Employer Identification Number (arbejdsgiveridentifikationsnummer))
  • Åbne en bankkonto hos en amerikansk bank.

Du kan bruge en notar eller et advokatfirma for at forenkle disse procedurer.