Uden internet? Du kan stadig bruge disse offline oversættelses apps!

Google Oversæt

Tilgængelig: iOS | Android

Stort set alle kender Google Oversæt! Mobilappen er forbløffende både online og offline. Den er så kendt, at det er den første og sidste app, som de fleste mennesker tænker på til oversættelse.

Sprog der tilbydes

Med Google Oversæt-appen kan du vælge at oversætte til og fra 103 forskellige sprog. Det er dog kun med en internetforbindelse. Når du bruger den offline, skal du downloade sprogpakkerne hver for sig, hvor “kun” 59 sprog er tilgængelige.

Unikke funktioner

Google Oversæt var en af ​​de første apps, der implementerede kameratilstand, som nu er tilgængelig i ganske mange apps på markedet. Lige nu er der et aktivt samfund af flersprogede Google-brugere, der oversætter og korrigerer de mest almindeligt anvendte ord og sætninger. Den ekstra menneskelige opmærksomhed kan virkelig gå langt i retning af en perfekt oversættelsesoplevelse.

 

Waygo

Tilgængelig: iOS | Android

På kinesisk betyder wàiguó “udenlandsk”.

Sådan fandt udviklerne på navnet Waygo. De arbejdede og boede i Asien og indså, at en offline-app ville være perfekt til rejsende, der prøver at navigere i de ukendte sprog omkring Kina, Japan og Sydkorea.

Sprog der tilbydes

Da udviklerne af Waygo har specielle forbindelser til Østasien, fungerer appen kun på kinesisk, japansk og koreansk. Flere sprog siges at være under udvikling.

Unikke funktioner

Waygo blev bygget til at være en ‘light’ offline oversætter. Du kan endda bruge den på ældre telefoner, der ikke har den samme behandlingskraft eller lagerplads som dagens moderne telefoner. Fordi mange mennesker vil bruge denne app på restauranter, har ordbogsdatabaserne tilknyttet et stort lager af retter og ingrediensnavne.

 

iTranslate

Tilgængelig: iOS | Android

Der er intet som smuk æstetik, der giver dig lyst til at bruge en app igen og igen. Med iTranslate er processen med at oversætte sætninger og slå ord op intuitiv og problemfri samt robust nok til at kunne sammenlignes med industrigiganterne. Disse funktioner gør offline oversætter-appen til et topvalg for mange brugere.

Sprog der tilbydes

Online kan du oversætte mellem 90 forskellige sprog herunder specialiserede sprog som ikke-standard arabiske sprog og endda canadisk-fransk. I offline tilstand falder listen ned til respektable 37 sprog, der dækker en enorm del af verdens talte sprog.

Unikke funktioner

iTranslate er den eneste app på markedet, der understøtter real-tids samtale oversættelse mellem ikke-standardiserede varianter af arabisk. Folk fra Saudi-Arabien, De Forenede Arabiske Emirater og Egypten kan bruge denne app ligesom enhver anden sammen med folk, der taler kantonesisk - et andet sprog, som du ikke finder i hver app.

 

Microsoft Translator

Tilgængelig: iOS | Android

Microsoft Translator arbejder hårdt for at optimere deres oversættelsesteknologi til virksomheder. Herunder en ny funktion, hvor folk kan oversætte deres PowerPoint-præsentationer i realtid. Så hvordan klarer deres mobilapp sig sammenlignet med konkurrenterne?

Sprog der tilbydes

Deres offlinetilstand understøtter 44 sprog, og 11 af de største kommer med den mere avancerede neurale netværksbehandlingsalgoritme - en fancy måde at sige, at de bruger AI til at forbedre oversættelseskvaliteten.

Unikke funktioner

Andre apps giver dig mulighed for at oversætte en samtale i realtid, men hvis to brugere begge har Microsoft Translator installeret på deres telefoner, er det muligt faktisk at oprette et privat chatrum. Derfra kan hver deltager skrive og modtage beskeder på deres eget foretrukne sprog. Microsoft Translator leverer også flere oversættelsesindstillinger. Dette er nyttigt, hvis du forsøger at kommunikere på et fremmed sprog og har brug for at finde den bedste sætning for at udtrykke dig korrekt.

 

Baidu Translate

Tilgængelig: iOS

Du har måske hørt om Baidu en gang eller to, hvis du er fra Nordamerika, men i Kina er det ‘the shit’. Deres oversættelsesalgoritmer har lavet store spring de sidste par år, især med kinesisk som hovedsprog.

Sprog der tilbydes

Med appen kan du oversætte mellem engelsk og kinesisk. Det kan virke begrænsende, men ifølge mange kinesisk-talende brugere, der laver anmeldelser online, er Baidus oversættelser til kinesisk meget mere nøjagtige end Googles.

Unikke funktioner

Baidus app har sandsynligvis det bredeste udvalg af cool funktioner i denne liste af offline oversættelsesapps. En af de sejeste er objektoversættelse, som giver dig mulighed for at tage et billede af noget i den virkelige verden og se de kinesiske og engelske navne på det sammen med udtalelser på begge sprog.

Lige nu er objektoversættelse kun tilgængeligt, når du har internettetforbindelse, men om få år er det måske anderledes, hvem ved?

Offline kan du dog stadig have adgang til eksempler på sætninger til enhver en-ords oversættelse mellem engelsk og kinesisk såvel som en frasebog, der leveres med optagede stemmeoplæsninger i begge sprog.

 

ABBYY TextGrabber

Tilgængelig: iOS | Android

Overrasket over at se et OCR (optisk karaktergenkendelse) brand på denne liste? Nogle gange er en lille specialisering god for et produkt. Ideen er, at ABBYY TextGrabber først og fremmest er en OCR-app, der kan digitalisere tegn og menuer, og den passende oversættelsesfunktion er bare glasur på lagkagen.

Sprog der tilbydes

Denne app har faktisk flest tilgængelige sprog til kameragenkendelse på markedet: over 60. Det er ganske mange flere, end mange af de andre apps har tilsammen!

Unikke funktioner

ABBYY TextGrabber har en funktion, og det gør den godt: at finde tekst i billeder, der er slørede, vippede eller fyldt med mærkelige alfabeter.

Du kan tage en tekst og derefter bruge de indbyggede ordbøger til at finde ud af, hvad det betyder. Hvis du ikke er tilfreds med disse definitioner så smid teksten ind i en af ​​de andre apps på denne liste, der har mere fokus på oversættelse.

 

Uanset hvor du er i verdenen, er det at gøre en indsats for at forstå og blive forstået en fordel.

Lær af de oversættelser, der kommer ud af din telefon. Gør dit bedste for at bruge dem til menneskelig kommunikation. Det er nøglen til en fremragende rejse!