Messer i Tyskland: Indrejsebestemmelser

Messer i Tyskland Indrejsebestemmelser

Den særlige konkurrencefordel ved tyske messer er deres internationalitet: Messer bringer de internationale markeder til Tyskland. Omkring 60 % af de 180.000 årlige udstillere kommer fra udlandet, en tredjedel af dem fra lande uden for Europa. Ud af de 10 mio. besøgende, er omkring 30 % fra udlandet. Åbne grænser og en problemfri og enkel international rejse, er derfor af afgørende betydning for tyske messer. Internationale rejser er dog stærk begrænset pga. corona-pandemien. Af denne årsag, er det vigtigt at messedeltagere fra udlandet er velvidende om indrejsebestemmelserne, inden de rejser til Tyskland.

Følgende spørgsmål opstår, når messedeltagere kommer fra udlandet:

  • Er en indrejse overhovedet mulig?
  • Skal en messedeltager have et visum?
  • Kræves der en corona-test?
  • Efter indrejse skal messedeltageren i karantæne?

 

Kan udenlandske messedeltagere rejse ind i Tyskland?

Grundlæggende set er det muligt at rejse ind i Tyskland, som en messedeltager fra udlandet.

Indrejsende fra EU-medlemslandene, samt fra lande på den positive liste, har ingen indrejsebegrænsninger. 

Messedeltagere kan også komme fra alle andre lande, da de betragtes som forretningsrejsende med en gyldig årsag.

Messedeltagere fra disse lande skal fremlægge bevis for deres deltagelse i messen, når de ansøger om visum, eller rejser ind i Tyskland:

  • Medarbejdere fra de virksomheder der skal udstille på messen, skal indsende en bekræftelse fra messearrangøren om, at de har deltaget i messen.
  • Messebesøgende skal fremvise deres adgangsbillet til messen, og have en aftale om et forretningsmøde med mindst en udstiller på messen.

 

Skal en messedeltager have et visum?

Borgere fra lande der normalt skal ansøge om visum, og som rejser til Tyskland for at besøge en messe eller udstille på en messe, har stadig brug for et forretningsrejsevisum. Medarbejdere hos virksomhederne som udstiller på messen, er dog fritaget for visumgebyret.   

 

Karantænepligt? Testpligt?

I Tyskland udstedes karantæneforskrifterne af de enkelte føderale regioner. Derfor er rejsende fra et risikoområde i øjeblikket undtaget fra karantæneforpligtelsen, hvis de rejser ind i landet med en negativ coronatest. Inden de rejser ind i landet, skal messedeltagerne kontrollere hvilke karantæne- og testkrav der gælder i den respektive region, som de besøger.

I fremtiden bør karantænen kun forkortes og ikke længere udelades, selvom et negativt coronatestresultat er tilgængeligt ved indrejse. En tidlig afslutning af karantænen bør fremover tidligst være mulig, ved en test fra den femte dag efter indrejsen. Det har forbundskansleren og premierministrene i forbundsstaterne besluttet den 27. august 2020. Denne nye bestemmelse forventes at blive implementeret i de føderale regioner, og træde i kraft fra den 1. oktober 2020.

 

Hvis du har brug for professionelle oversættelser til tysk eller til et andet sprog, i forbindelse med en messe, en kongres eller en anden begivenhed, er vores indfødte oversættere altid klar til at hjælpe!

 

Tilføj ny kommentar