Tekniske oversættelser

Sikkerhedsblade, driftsinstruktioner, betjeningsvejledninger, produktdatablade ... Når det kommer til kompleksiteten af tekniske og videnskabelige oversættelser, er det vigtige med omhu, præcision og en dybdegående viden af den pågældende branche, uanset hvilken industri der er tale om (mekanisk konstruktion, ingeniør, aeronautik, luftfart, transport, IT, osv.). Det er grunden til, at Alphatrad Danmark tilbyder oversættere som er specialister inden for det område som oversættelsen drejer sig om. De har viden om den korrekte terminologi, hvilket sikrer en fejlfri oversættelse.

 

Oversættelse af tekniske manualer
Tekniske manualer er dokumentationer med instruktioner, der har til formål at vise brugerne af produkter, hvad en enhed f.eks. kan gøre, og hvordan den skal bruges korrekt. Sådanne tekster er beskrivende og forklarende (kaldes ofte betjeningsvejledninger/brugsanvisninger) og bruges af kunder i næsten alle produktionssektorer, såsom husholdningsapparater, teknik, medicin, IT, lægemidler ... og er normalt lovpligtige.
Læs mere
5 tip til oprettelse af fejlfri, teknisk dokumentation
De fleste produkter kræver i dag teknisk dokumentation, der hjælper køberen når det kommer til opsætning, brug og vedligeholdelse. Foruden de obligatoriske oplysninger, der kræves iht. lovgivningen, ønsker kunderne detaljerede instruktioner, der kan besvare almindelige spørgsmål om produktet på få minutter, og samtidig hjælpe med mindre problemer uden at skulle kontakte producenten direkte.
Læs mere
Atomenergi I hvilket land finder man de fleste atomkraftværker
De fleste mennesker forbinder Tjernobyl og Fukushima med de største ulykker i historien, når det kommer til atomkraftværker. Disse katastrofer har bivirkninger, der stadig ligger langt ind i fremtiden, og selv om flere og flere stemmer kræver en hurtig energiændring, er atomkraftværker stadig en uundværlig energileverandør. Men i hvilke lande er der driftsklare reaktorer, og hvor finder man de fleste?  
Læs mere
Hvad du bør vide om området for neurale oversættelser
Den automatiske oversættelse af sprog er teknisk set ikke noget nyt. De første søgemaskiner, der er baseret på sprogelementer gemt i databaser, har eksisteret siden 1950'erne; siden da er udviklingen sket hurtigt, især efter oprettelsen af ​​internettet, med dets milliarder af brugere.
Læs mere
Hvorfor eksperter skal bruges til at oversætte maskintekniske dokumenter
Det maskintekniske område er fortsat et vigtigt eksportområde for mange europæiske lande. Producenter er forpligtet til at fremlægge vigtige dokumenter såsom sikkerhedsark, manualer og betjeningsvejledning til deres egne filialer og kunder i udlandet, på det respektive nationale sprog.  
Læs mere
tekniske tolke og oversættere med mange forskellige sprog inden for områderne robotteknik og automatisering
Branchen for robotteknik og automationsløsninger boomer. For eksempel havde tyske producenter, der er førende på det europæiske marked, sidste år en omsætning på 14,5 milliarder på dette område. For året 2018 regner Forbundet for tysk maskin- og anlægskonstruktion (VDMA) med en omsætning på 15,8 milliarder euro. Hovedårsagen til det optimistiske udblik er eksporten. Omkring 60 procent af produkterne sælges til udlandet, især til Kina. Der er især efterspørgsel på robotteknik og automatisering inden for bilindustrien.
Læs mere
Fremtidens luftfartindustri
Fly, satellitter, raketter – Europas ingeniører og videnskabsfolk nørkler med mange forskellige civile og militære projekter. Nye materialer og teknologier skal hjælpe med at reducere miljø- og støjbelastningen samt med at spare energi. Interessante fakta om branchen:   Fremtiden ligger i Asien Virksomhederne forventer, at det europæiske marked vil holde sig stabilt – dog med let faldende rater. I Asien og Mellemøsten forventer de til gengæld en enorm vækst. De enkelte regioners betydning: Europa
Læs mere
Dårlig oversættelse kan koste industrivirksomheder eksportindtægter
Den globaliserede verdensorden sætter konstant nye krav til de moderne industrivirksomheder. Produktionen af varer og formidling af viden er blevet to størrelser, som hele tiden bevæger sig på tværs af landegrænser. Dette giver industrielle virksomheder hidtil usete muligheder for at øge deres indtægter gennem blandt andet øget eksport.  
Læs mere
God Oversættelse til en Bedre Forståelse
I dag er globaliseringen uden tvivl ved at nå sit højdepunkt. Med den eksponentielle udvikling af lande på den sydlige halvkugle (anført af Indien, Kina og Brasilien), og de økonomiske vanskeligheder i Vesten (EU og USA), indtræder verden i en ny æra, karakteriseret at en enorm omvæltning  i deres finansielle centre. Regeringer og de rigeste virksomheder (multinationale) er derfor nødt til at tilpasse sig den nye økonomiske situation, især da omplaceringer medfører et behov for international forståelse.
Læs mere
Brugermanual oversættelse teknisk-oversaettelse
Kig ikke nu – det er en brugermanual Bare tanken om at installere teknisk komplekst udstyr får mange til at give op, endda før de er begyndt. Hvis det, udover alle de tekniske kompleksiteter, føles som om du læser volapyk, så er kaos garanteret at komme. Uundgåeligt resultat: komplet frustration! Et nyligt studie viser, at en dårligt oversat manual er en af de mest almindelige kilder til frustration og irritation med husholdningsapparater. Derfor er enkelte, nemme-at-følge introduktioner, skrevet i et forståeligt, fejlfrit sprog afgørende.
Læs mere