Internationale erhvervsnyheder

Oversættelsesbureauet Alphatrad Danmark, som er en del af Optilingua International group, tilbyder et stort udvalg af ydelser på omkring hundrede sprog, lige fra de mest almindelige, såsom engelsk og spansk, til de mere sjældne, såsom oversættelser på armensk. Vores sprogtjenester kan hjælpe dig med at gøre dine projekter klar til det internationale marked, og kan dermed hjælpe dig med at interagere med partnere, teams og flersprogede målgrupper i hele verden. Vores oversættelser og andre sprogtjenester udføres af erfarne professionelle, som alle besidder en omfattende ekspertise inden for den relevante sektor.

 

En guide til sprog, der tales i Schweiz
Af Frédéric Ibanez, International
Schweiz er et land med stor sproglig og kulturel mangfoldighed. Med sine 4 nationale sprog og mange regionale dialekter er det hjemsted for en meget forskelligartet gruppe af talere. Alphatrad guider dig gennem de sprog, der tales i Schweiz, som udgør det unikke og charmerende i Det Schweiziske Forbund.  
Læs mere
Interessante og overraskende fakta om Finland
Af Frédéric Ibanez, International
Finnerne kalder deres eget land Suomi, som kan oversættes som sumpland. Det finske sødistrikt blev dannet af store mængder smelte- og regnvand, der dannede en stor sø omkring 400 km lang for omkring 6.000 år siden. Landets kolde tempererede klima giver ideelle forhold for mange dyr, og foruden bjørne, losser og ulve, hører sjældne fuglearter også hjemme her ved de mange søer. Der er 41 nationalparker, som tilbyder observatører ideelle forhold året rundt, og havørne og store grå ugler er blandt de arter, der er beskyttet her.  
Læs mere
Interessante fakta om Sverige
Af Frédéric Ibanez, International
Vikingerne er nok de mest berømte svenskere af alle, og deres togter og plyndringstogter var frygtet i omkring 200 år fra år 800. I dag er der udstillinger, museer og interaktive oplevelser om vikingefolket over hele landet. Landets udstrækning fra nord til syd er bemærkelsesværdig. Der er 1.500 kilometer fra nord til syd, hvilket også forklarer de klimatiske forskelle mellem landets regioner.
Læs mere
Interessante fakta om Norge – fjordenes land
Af Frédéric Ibanez, International
Norge grænser op til Nordsøen i syd og Barentshavet i nord. Derfor er landets klima opdelt i to dele. I nord og nordøst er der et kontinentalt klima med varme somre og meget kolde vintre, hvor minus 40 grader er almindelig. I den sydlige del af landet er klimaet meget mildere, og selv om vinteren sner det kun lejlighedsvis, mens vintersport i det fjerne nord er muligt næsten hele året rundt. Nordmændene opfandt skiløb og er den mest succesrige nation ved vinter-OL.
Læs mere
Interessante fakta om Danmark og det danske sprog
Af Frédéric Ibanez, International
Danmark grænser op til Tyskland mod syd og er adskilt fra Sverige og Norge af Skagerrak mod nord og Kattegat mod nordøst. Selvom Skagerrak i Danmark klart anses for at være en del af Nordsøen, tilskrives Kattegat traditionelt i Skandinavien ikke rigtig Østersøen eller Nordsøen.
Læs mere
Sprog i Belgien: en interessant oversigt
Af Frédéric Ibanez, International
Belgien er Europas politisk bankende hjerte, og landet har flere officielle og talte sprog. Mere end halvdelen af belgierne er tosprogede. Hvorfor så? Find ud af, hvorfor flersprogethed er et stort aktiv i Belgien. I denne artikel besvarer vi disse spørgsmål og ser på forholdet mellem de forskellige sprog i Belgien.  
Læs mere
Apostille eller legalisering af udenlandske dokumenter og certifikater
Af Frédéric Ibanez, International
Hvis du gerne vil have et dokument eller certifikat, der er udstedt i udlandet, legaliseret eller apostilleret og spekulerer på, hvordan du skal fortsætte, skal du læse videre. Vi fortæller dig alt, hvad du har brug for at vide om legalisering af et udenlandsk dokument, og diskuterer de vigtigste skridt, du skal tage.  
Læs mere
Flersprogethed og multisprogethed: Hvad er forskellene?
Af Frédéric Ibanez, International
Udtrykkene "flersprogethed" og "multisprogethed" bruges ofte som synonymer, både skriftligt og mundtligt. Men deres betydninger er meget forskellige.   Hvad er flersprogethed? Udtrykket "flersprogethed" (engelsk: plurilingualism) kommer fra det latinske "pluri-" og "-lingue", som bogstaveligt betyder "flere sprog".
Læs mere
Sprog, der tales i Luxembourg: En oversigt
Af Frédéric Ibanez, International
Et lille land i Vesteuropa, Luxembourg, også kendt som Storhertugdømmet, er en meget kosmopolitisk, multisproget stat. Hvilke sprog tales i Luxembourg? Og hvornår skal du bruge hvert af disse sprog?   Luxembourg, et multisproget land Der er tre officielle sprog i Luxembourg: fransk, tysk og luxembourgsk. Luxembourgsk, Luxembourgs nationalsprog, blev først anerkendt som sådant i 1984.
Læs mere
Hvordan kan skandinaviske sprog sammenlignes
Af Frédéric Ibanez, International
Den nordgermanske sproggruppe, der ofte omtales som skandinaviske sprog, består af fem sprog og er en undergruppe af de germanske sprog. Ud over norsk, dansk, svensk og islandsk er færøsk også en del af denne sproggruppe, som tales af omkring 20 millioner mennesker.
Læs mere