International

Atomenergi I hvilket land finder man de fleste atomkraftværker
De fleste mennesker forbinder Tjernobyl og Fukushima med de største ulykker i historien, når det kommer til atomkraftværker. Disse katastrofer har bivirkninger, der stadig ligger langt ind i fremtiden, og selv om flere og flere stemmer kræver en hurtig energiændring, er atomkraftværker stadig en uundværlig energileverandør. Men i hvilke lande er der driftsklare reaktorer, og hvor finder man de fleste?  
Læs mere
E-administration Hvor meget bruger folk onlineadministration
Hvis internettet tillader det, kan processer udføres mellem staten og dens borgere, hvilket kaldes e-administration (elektronisk administration). Registreringen af en nyfødt, ændring af affaldsstørrelse eller måleraflæsning af vandmåleren - mange tidligere klassiske processer til kontroller, kan i dag nu udføres behageligt fra ens eget hjem. Denne service er dog ikke modtaget lige godt i alle lande, hvilket fremgår af en brugerundersøgelse fra 2018, der har interageret med offentlige myndigheder over en bestemt periode.
Læs mere
Engelskkundskaber I hvilket land er engelsk fremherskende som fremmedsprog
Engelsk er nutidens verdenssprog. Allerede før spredningen af internettet og den medfølgende globalisering, var engelskkundskaber et grundlæggende krav inden for de fleste erhverv. I dag kan du kommunikere på engelsk i næsten alle verdenslandene, og evalueringen af en test viste, i hvilke lande indbyggerne, foruden deres modersmål, var særligt gode til engelsk. Til dette formål blev der anvendt en sprogprøve i forhold til GER-standarden, der klassificerer fremmedsproglige færdigheder i seks trin.
Læs mere
EU-direktiv 201455EU om elektronisk fakturering i forbindelse med offentlige udbud
Fakturaer og kvitteringer er blevet udstedt siden man opfandt skrivningen, og er beregnet til at give en vis retssikkerhed for både udsteder og modtager, hvad angår tjenester og betalinger. Foruden den traditionelle faktura i papirform, findes der nu også en elektronisk genereret faktura, som er obligatorisk for myndigheder i hele EU.   Hvad er en elektronisk faktura, og hvilke fordele er der? e-fakturaer, dvs. elektronisk genererede fakturaer, er dokumenter, der i stigende grad erstatter de traditionelle papirfakturaer, og samtidig giver mange fordele.
Læs mere
Arbejdsliv balance I hvilke lande er forholdet afbalanceret
Begrebet arbejdsliv balance definerer forholdet mellem ens arbejde og ens privatliv. Hvis begge er i harmoni med hinanden, taler man om et perfekt arbejdsliv balance, og dermed en sund blanding af begge livsområder. BLI (Better Live Index) måles på baggrund af kriterier, der er defineret af OECD, som blandt andet vurderer boligforhold, uddannelse, miljø, sundhed og den måde vi opfatter livstilfredshed på. Skalaen for livstilfredshed går fra nul til ti.  
Læs mere
Metropol turisme De 5 mest populære byer i Europa
Storbyferier er en sand klassiker når det kommer til en kort pause, og det er især i foråret og forsommeren, at flere og flere rejsende vælger en storbyferie. Forskellige udviklinger i de seneste år har ført til et ægte boom, da Airbnb f.eks. tilbyder overkommelig indkvartering i bymidten, samtidig med de billige flyrejser tillader en afslappet og underholdende rejse. Antallet af overnatninger i storbyerne viser tydeligt, hvilke byer der er særlig populære.  
Læs mere
tendenserne inden for onlinehandel af dagligvarer
Branchen for e-handel er vokset støt år efter år, og flere og flere varer købes nu med nogle få klik. Nogle brancher nyder allerede godt af denne tendens, mens andre brancher stadig har stort udviklingspotentiale. Det er ikke mindst modebranchen der handles online, men der købes også rejser over internettet, og møbler bliver oftere og oftere afleveret ved ens hoveddør. Det enkle klik kræver ingen åbningstider eller rådgivning, og takket være de mange betalingsmuligheder, er det især de landlige områder der oftest handler på internettet.
Læs mere
Genbrug i EU - hvem har de højeste kvoter
Genbrug af råstoffer der allerede er anvendt, bør ikke kun skåne vores ressourcer, men også miljøet. Plast, byggematerialer, glas og andre materialer kan efter brug behandles med forskellige tekniske processer, og dermed genindføres i cirkulationen af materialer. Glas bliver til nyt glas, plast bliver til granulat der bruges til nye beholdere eller støbt plast, og byggematerialer kan ofte genbruges i vejsektoren efter en mekanisk findeling, eller på anden vis.
Læs mere
Onlinebank i tal og fakta Danmark
Den klassiske netbank, hvor du via internettet har adgang til dine konti, blev ikke opfundet i Silicon Valley, men derimod af en bank fra Düsseldorf området. I 1980’erne var den lille bank den første, der gjorde det muligt at se ens finanser online. Det begyndte med et selvbetjeningssystem i foyeren til banken, hvor kunderne døgnet rundt kunne få adgang til deres konti. Denne regionale tjeneste er i mellemtiden blevet et verdensomspændende system, som mange mennesker ikke kan leve foruden.  
Læs mere
EU og Mercosur er efter 20 år enige om frihandel
Den Europæiske Union og Mercosur har med succes afsluttet deres forhandlinger, som resulterer i en frihandelsaftale ...
Læs mere
Logistik Afrika giver mulighed for velstand
I forhold til et KPMG-studie, oplever kontinentet et kraftigt opsving, og springer dermed talrige teknologiske udviklingstrin over ...
Læs mere
Fremmedsprog giver mange fordele til din indkøbsafdeling
De fleste europæiske virksomheder har fra tid til anden, kontakt med personer i udlandet ...
Læs mere
UK Statusændringer for danskere ved en „No deal brexit“
Idet Storbritannien nærmer sig den 29. marts 2019, som er dagen hvor ..
Læs mere
Godkendelse af handelsaftale og investeringsbeskyttelsesaftale mellem EU og Singapore
Frihandelsaftalen som EU har samtykket til i februar 2019 ...
Læs mere
JEFTA - frihandelsaftale skaber store muligheder for EU og Japan
JEFTA, den bilaterale handelsaftale mellem EU og Japan trådte i kraft fredag ...
Læs mere
forretninger-sydafrika-oversaettere
I Sydafrika er håndtering af kontrakter ikke så detaljeret som vores. Kontrakter er mere generelle ...
Læs mere
Forretninger i Sydafrika
Både når det kommer til private og forretningsmæssige forhold, bruger sydafrikanere ...
Læs mere
Betalingsforsinkelser er stigende i Asien
Der er ingen tvivl om, at markederne i Asien giver store muligheder for virksomhederne ...
Læs mere
Virksomhedsinsolvenser i Vesteuropa
I 2017 kunne virksomhederne i Europa fortsat stabilisere sig. I EU-Vesteuropa ...
Læs mere
Udenrigshandlen i Tyskland
Tyskland er et eksportland. Det er ingen nyhed. I 2017 købte andre stater ...
Læs mere
Europaeiske Melodi Grand Prix
Sammenslutningen af europæiske radio- og tv-stationer (EBU) har siden 1956 ...
Læs mere
De hyppigst talte sprog under VM i fodbold
2018 bliver igen et spændende år for alle fodboldfans, for fra midten af juni til midten ...
Læs mere
Olympiske vinterlege 2018 i Sydkorea
De 23. olympiske vinterlege finder sted i Pyeongchang i Sydkorea fra den 9. til den 25. februar 2018. Der afholdes i alt 102 konkurrencer i 7 idrætsgrene og 15 discipliner. De nye discipliner i det olympiske program omfatter en mixed team-konkurrence i alpint skiløb, mixed double i curling og snowboard big air samt fællesstart for mænd og kvinder i hurtigløb på skøjter. Derimod er parallelslalom på snowboard taget ud af programmet. Siden de første olympiske vinterlege blev afholdt i 1924, er det blevet til en række forskellige interessante fakta.  
Læs mere
Vækstmuligheder: e-handelsmarkedet i Sverige
På det seneste er e-handelsmarkedet i Sverige blevet vigtigere. I de sidste ca. fem år har man kunnet iagttage en hurtig vækst ...
Læs mere
Internationalisering: succesfaktorer på internettet
Selv her i globaliseringsalderen er mange firma-websider mangelfulde, hvilket får ophavsmændene til at fremstå som useriøse ...
Læs mere
Udenlandske virksomheder med en årlig omsætning på over 100.000 CHF skal betale moms i Schweiz
Fra den 1. januar 2018 ændres de lovmæssige rammebetingelser for udenlandske virksomheder i Schweiz med hensyn til moms ...
Læs mere
Sådan mislykkes en ekspandering de 6 hyppigste fejl, når man rykker ud over landets grænser
For en mellemstor virksomhed er det en udfordring at ekspandere til udlandet – for man kan ikke automatisk overføre alle de ting ...
Læs mere
Nye EU-regler for toldkodekset træder i kraft den 01. maj
Siden den 1. maj 2016 gælder der nu en ny toldlov for toldområdet ...
Læs mere
Eksportimporttendenser og adfærd af SMV´er i Europa
Små og mellemstore virksomheder (SMV´er) spiller ...
Læs mere
Europæisk småkravsprocedure
Tvister bliver hævet til 5000 Euro ...
Læs mere
Påskens lidelser verden rundt
Påsken er i Danmark ofte forbundet ...
Læs mere
Verdens forskellige traditioner for Valentinsdag
Valentinsdag opfattes af mange opfattes ...
Læs mere
I den tid vi lever i, spiller computere en vigtig rolle når det kommer ...
Læs mere
Foretag forretninger i canada  Sproglig hjælp
Canada har udviklet sig til at være et ganske ...
Læs mere
Bulgarske virksomheder opruster
Der vil i de kommende måneder blive investeret ...
Læs mere
Professionelle oversættelser tyrkisk
Især i økonomisk svære tider, som ...
Læs mere
Professionelle oversættelser russisk
På trods af den for tiden nedbræmsede ...
Læs mere