Internationale erhvervsnyheder

Oversættelsesbureauet Alphatrad Danmark, som er en del af Optilingua International group, tilbyder et stort udvalg af ydelser på omkring hundrede sprog, lige fra de mest almindelige, såsom engelsk og spansk, til de mere sjældne, såsom oversættelser på armensk. Vores sprogtjenester kan hjælpe dig med at gøre dine projekter klar til det internationale marked, og kan dermed hjælpe dig med at interagere med partnere, teams og flersprogede målgrupper i hele verden. Vores oversættelser og andre sprogtjenester udføres af erfarne professionelle, som alle besidder en omfattende ekspertise inden for den relevante sektor.

 

Tre tips til at investere i Afrika
Af Frédéric Ibanez, International
Er du interesseret i at investere i Afrika? Overvejer du mulighederne på det afrikanske marked og de sektorer, der er attraktive for udenlandske investorer? Afrika er en økonomi i hastig udvikling, hvor iværksættermuligheder er legendariske. Se vores råd om, hvordan du får din investering til at lykkes på det afrikanske kontinent, og de trin, du skal følge.  
Læs mere
Investering i Tyskland
Af Frédéric Ibanez, International
Tyskland har en blomstrende økonomi og et meget dynamisk marked, der tiltrækker mange udenlandske investorer. Hvordan investerer du i Tyskland? Hvilke sektorer skal du fokusere på? Er det nemt at finde finansiering? Her er vores tips til succesfulde investeringer i Tyskland.  
Læs mere
Typiske spanske kælenavne
Af Frédéric Ibanez, International
Spanske kælenavne er en vigtig del af Spaniens kulturelle identitet. Planlægger du at emigrere eller rejse til Spanien? For at du kan integrere dig perfekt i landet og tale som en lokal, har vi samlet en liste med ni typiske spanske kælenavne til dig.  
Læs mere
Kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark
Af Frédéric Ibanez, International
Der er mere end 2.500 kilometer mellem de to lande og de kulturelle forskelle mellem Spanien og Danmark i forhold til sprog, skikke, mad osv. – med hver deres middelhavs og nordiske særpræg – kunne ikke være mere forskellige.   Spaniere spiser altid sen frokost og aftensmad Når man sammenligner spanske skikke med resten af Europa, ser vi, at de på den iberiske halvø altid spiser frokost og aftensmad senere end alle andre.
Læs mere
Afrikanske sprog
Af Frédéric Ibanez, International
Det afrikanske kontinent er ca. 30 millioner kvadratmeter stort og det næststørste i verden. I Afrika bor der ca. 1,2 milliarder mennesker og selvom der findes omkring 2000 modersmål, så tales der engelsk, fransk og arabisk mange steder. Afrikas turbulente historie med dets kolonisering er årsagen til brugen af ​​europæiske sprog ved officielle lejligheder. Nu forsøger man dog igen at genoplive de oprindelige sprog og i mange regioner taler folk derfor mere end ét sprog. De mest talte sprog i Afrika er:
Læs mere
Hvilke asiatiske sprog er mest udbredt?
Af Frédéric Ibanez, International
Det asiatiske kontinent er mere end 44 millioner kvardratmeter stort og samtidigt det største i hele verden. Der bor omkring 4,5 milliarder mennesker i de i alt 47 internationalt anerkendte stater i Asien og de taler over 2000 forskellige sprog. Sprogenes udvikling og vedligeholdelse har været helt anderledes end på det europæiske kontinent, hvor korte afstande længe har sikret en udveksling og blanding af ordforråd. På det enorme asiatiske kontinent har nogle sprog derimod været i stand til at udvikle sig og overleve gennem århundreder uden større ydre påvirkninger.
Læs mere
De 5 mest talte sprog i Europa
Af Frédéric Ibanez, International
Med sine 10 millioner kvadratmeter er Europa det andet størte kontinent i verden. Der bor omkring 750 millioner mennesker i 47 lande. Afhængigt af definitionen taler europærere 150 til 200 forskellige sprog. Hovedparten af deres sprog tilhører den indoeuropæiske sprogfamilie.
Læs mere
Hvordan man skriver mødereferater på engelsk
Af Frédéric Ibanez, International
Har du brug for at skrive et mødereferat på engelsk efter et møde med engelsksprogede deltagere? Mødererferatet, der er et vigtigt dokument i mange virksomheder, er underlagt visse formalia, og du bliver nødt til at vide, hvordan du skriver det på en effektiv, flydende, men også struktureret måde.   Hvad er et mødereferat? Et mødereferat er et dokument, der opsummerer udvekslingerne mellem forskellige deltagere og de vigtigste beslutninger, der er truffet på mødet.
Læs mere
Sådan skriver du et dansk CV
Af Frédéric Ibanez, International
Alle lande har deres egne standarder, når det kommer til, hvordan man skriver et CV – og det samme gælder selvfølgelig for Danmark. Hvis du er jobsøgende i Danmark, skal du derfor være opmærksom på, hvordan du skriver og opsætter CV’er herhjemme, så du fanger en dansk HR-afdelings opmærksomhed. Her gennemgår vi, hvordan et typisk CV-eksempel ser ud, så du er sikker på, du får al den vigtige information med.  
Læs mere
Start virksomhed i USA
Af Frédéric Ibanez, International
Drømmer du om at starte virksomhed i USA og udleve den amerikanske drøm? En restaurant i New York, et bageri i San Francisco, en tøjbutik i Los Angeles, en start-up i Miami... USA er fuld af muligheder for iværksættere verden over, takket være landets internationale indflydelse, dynamiske væsen og generelle tiltrækningskraft. Opdag, hvordan du med succes starter en virksomhed på den anden side af atlanten.  
Læs mere