Engelskkundskaber: I hvilket land er engelsk fremherskende som fremmedsprog?

Engelskkundskaber I hvilket land er engelsk fremherskende som fremmedsprog

Engelsk er nutidens verdenssprog. Allerede før spredningen af internettet og den medfølgende globalisering, var engelskkundskaber et grundlæggende krav inden for de fleste erhverv. I dag kan du kommunikere på engelsk i næsten alle verdenslandene, og evalueringen af en test viste, i hvilke lande indbyggerne, foruden deres modersmål, var særligt gode til engelsk. Til dette formål blev der anvendt en sprogprøve i forhold til GER-standarden, der klassificerer fremmedsproglige færdigheder i seks trin. Resultaterne fra begynderen op til det højeste niveau (C2) med næsten modersmålsviden er tilgængelige, og blev derefter konverteret til point for hvert land, i forhold til deltagernes oprindelse.

 

Skandinaverne elsker engelsk

1,3 millioner deltagere gennemførte EF’s standard engelsk test, og især i Skandinavien har indfødte engelsktalende store muligheder for optimal kommunikation. En af grundene til dette, skal sikkert findes i den fælles sprogfamilie. På svensk kan du f.eks. finde mere end 1.000 ord, der også bruges på engelsk. Sverige ligger på førstepladsen med 70,72 ud af i alt 100 mulige point, tæt fulgt af Holland med 70,31 point. På plads 3 finder man Norge før Danmark, efterfulgt af Luxembourg på plads 5. På plads 6 til 10 finder man Finland, Slovenien, Tyskland, Belgien og Østrig. Uden for top 10, men stadig på gode pladser, finder man Polen og Schweiz.

 

Engelsk på forretningsniveau kræver overbevisende sprogfærdigheder

Det er især i omkostningsintensive brancher, at fremragende engelskkundskaber er en forudsætning for en optimal forhandlingsposition. Vores bureau har leveret specialiserede oversættelser og mange andre sprogtjenester til og fra engelsk, i mere end 40 år. Kontakt os gerne for et tilbud, vi er her for at hjælpe dig.

 

Tilføj ny kommentar