Professionel oversættelse på georgisk: Hvorfor er det så vigtigt?

Professionel oversættelse på georgisk: Hvorfor er det så vigtigt?

Som et lille østeuropæisk land med 4 millioner indbyggere, har Georgien en ideel geografisk placering i det sydlige Kaukasus, ved grænsen mellem Europa og Asien, samt grænser op til Rusland, Tyrkiet, Armenien og Aserbajdsjan. Det er et flersproget land hvor der tales en række forskellige sprog, herunder georgisk, som er det officielle sprog i landet.

 

Hvorfor bør du oversætte dine tekster til georgisk?

Turismen i landet har været stigende i de senere år: Antal besøgende i landet er steget fra 5,3 millioner i 2013, til 8,6 millioner i 2018.

Dette turisme-boom er især mærkbart i hovedstaden, Tbilisi, hvor antallet af turister steg med 15,7 % i 2019 (heraf kommer langt de fleste fra Irland, Schweiz, Tyskland og Danmark).

Denne tiltrækningskraft, såvel som den geografiske placering af Georgien, gør landet til en stadig mere efterspurgt destination på den internationale scene. Derfor er oversættelser på georgisk blevet en nødvendighed for mange internationale spillere.

På den anden side, tilbyder Georgia en række forskellige sprog. Der er 24 forskellige sprog, inklusive mange dialekter, som er specifikke for hver region. Næsten halvdelen af ​​befolkningen taler russisk (Georgien var en del af Sovjetunionen), da dette sprog blev undervist i skolerne for ca. 30 år siden. Russisk tales dog meget lidt i landet i dag, hvorimod engelsk i stigende grad bliver talt mere og mere.

 

Udfordringerne ved at oversætte på georgisk

Georgisk er et af de ældste sprog i verden (alfabetet siges at stamme fra det 3. århundrede f.Kr.). Det hører til den sydkaukasiske sprogfamilie (også kaldet Cartvelian-sproget). Georgisk har også sit eget alfabet (det såkaldte Mchedruli) samt en unik grammatik. Størstedelen af det georgiske ordforråd kommer fra russisk, persisk, græsk, latin og arabisk. 

Georgisk er modersmål for 80 % af landets befolkning. Derudover er der næsten 6 millioner indfødte georgiske talende personer over hele verden, hvoraf de fleste befinder sig i Rusland, USA, Israel og Tyrkiet.

Uanset dit aktivitetsområde og den medietype der skal oversættes, har vi professionelle oversættere til rådighed for dig. Når der oversættes fra dansk-georgisk, tysk-georgisk, engelsk-georgisk eller andre sprogkombinationer, drager du fordel af ekspertisen fra specialister, der oversætter til deres modersmål, hvilket garanterer dig oversættelser af høj kvalitet.