De fem længste ord i verden

De fem længste ord i verden

Vidste du, at det længste ord i verden indeholder lige knapt 190.000 bogstaver? Her er vores liste over de fem længste ord i verden:

 

  1. Et engelsk ord på 189. 819 bogstaver 

Det længste ord i verden er det engelske kemiske udtryk "methionylthreonylthreonyl(...)isoleucine".

Dette ord, der har intet mindre end 189. 819 bogstaver, er navnet på verdens største protein, titin. Det ville tage tre timer at recitere det fra start til slut! 

 

  1. Et Sanskrit-ord på 195 tegn

निरन्तरान्धकारित-दिगन्तर-कन्दलदमन्द-सुधारस-बिन्दु-सान्द्रतर-घनाघन-वृन्द-सन्देहकर-स्यन्दमान-मकरन्द-बिन्दु-बन्धुरतर-माकन्द-तरु-कुल-तल्प-कल्प-मृदुल-सिकता-जाल-जटिल-मूल-तल-मरुवक-मिलदलघु-लघु-लय-कलित-रमणीय-पानीय-शालिका-बालिका-करार-विन्द-गलन्तिका-गलदेला-लवङ्ग-पाटल-घनसार-कस्तूरिकातिसौरभ-मेदुर-लघुतर-मधुर-शीतलतर-सलिलधारा-तदीय-विमल-विलोचन-मयूख-रेखापसारित-पिपासायास-पथिक-लोकान् 

Det næstlængste ord i verden er et sanskrit-ord på 195 tegn (svarende til 428 bogstaver i det latinske alfabet).

Det er et ord, der er opført i Guinness Rekordbog som det længste ord i verden. Det dukkede først op i det 16. århundrede i en bog skrevet af Dronning Tirumalãmbã og er faktisk en beskrivelse af en region i Indien kaldet Tamil Nadu.

 

  1. Et Afrikaans ord på 136 bogstaver

Det tredjelængste ord i verden er dette Afrikaans ord på 136 bogstaver:

"Tweedehandsemotorverkoopsmannevakbondstakingsvergaderingsameroeperstoespra-akskrywerspersverklaringuitreikingsmediakonferensieaankondiging”

Groft oversat betyder det 'en pressekonference om en tale fra en fagforeningsmedarbejder i en brugtbilsforhandler om en strejke'.

Afrikaans er et germansk sprog, der stammer fra hollandsk og er et af de elleve officielle sprog i Sydafrika.

 

  1. Et New Zealandsk ord på 85 bogstaver

Dette er det fjerdelængste ord i verden:

"Taumatawhakatangihangakoauotamateaturipukakapikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu”

Dette er faktisk navnet på en bakke i New Zealand. Dets oversættelse er: "Toppen hvor Tamatea, manden med de store knæ, landmåleren, bjergbestigeren, vandreren, der rejste hertil, spillede på sin fløjte til sin elskede."

Med sine 85 bogstaver er dette ord det længste stednavn i verden i det latinske alfabet. Det er også inkluderet i Guinness Rekordbog.

 

  1. Et Islandsk ord på 64 bogstaver

"Vaðlaheiðarvegavinnuverkfærageymsluskúraútidyralyklakippuhringur"  

Dette islandske ord på 64 bogstaver er det femtelængste ord i verden. Det oversættes bogstaveligt som følger: 

"En ring på en nøglering til den ydre dør til værktøjsskuret, der bruges af vejvedligeholdelsesarbejdere på Vaðlaheiði-bakken.”

 

Tilføj ny kommentar