En oversat tekst – hvor korrekturlæsning og sproglig revision giver mening

Korrektur og sprogrevision forbedrer oversættelsen

Tekster og artikler skrevet af en tekstforfatter er et udbredt værktøj på internettet, og benyttes som en del af Content Marketing strategier. De virksomheder, der kan se hvor vigtigt det er at fremme deres brands profil, skabe tillid og respekt hos kunder, konkurrenter og kolleger inden for deres branche og som ønsker at deres hjemmeside kommer forrest i søgninger på forskellige søgemaskiner, benytter sig af SEO nøgleord og udtryk.

En virksomhed kan mange gange være synlig i flere lande, ved at oversætte indholdet i tekster, som en del af den lokale virksomhedsstrategi, så de kan læses af kunder og besøgende fra forskellige verdensdele. I disse tilfælde vil en korrekturlæsning eller en sprogrevision være central, for at sikre at oversættelsen ikke kun er korrekt, men at grammatikken også er perfekt. Der skal også tænkes på tilfælde hvor det talte sprog også er nationalsproget i et andet land. Det er for eksempel tilfældet med tysk, som tales både i Tyskland, Østrig og Schweiz.

 

En dygtig redaktør og korrekturlæsers evner

Erfarne redaktører og korrekturlæsere, der arbejder med oversat indhold, vil vide hvilke detaljer de skal være opmærksomme på i en oversættelse mellem sprog, hvor der findes sproglige nuancer. Det tyske der dagligt tales i Østrig og i Schweiz er for eksempel meget ens, og alligevel findes der ord og udtryk, som er forskellige.

 

At arbejde med dem, som kender nuancerne i deres sprog

Virksomheder der har brug for at oversætte content-tekster og artikler, bør opsøge en professionel oversættelsesudbyder, som benytter sig af indfødte sprogbrugere. Det betyder at den oversætter på holdet, der får tildelt opgaven, vil have det nødvendige kendskab til de subtile forskelle i sproget, og være i stand til at tilbyde en præcis oversættelse, der lyder naturlig for dem, som taler sproget. Det er muligt for en allerede globaliseret verden at blive endnu mindre, ved at lave nøjagtige oversættelser både af tekster, der allerede er tilgængelige på internettet og af alle dem, som fremtiden vil byde på.

 

Tilføj ny kommentar