Oversættelser til urindustrien

Oversættelser til urindustrien

Måling af tid var allerede en vigtig sag for de gamle egyptere, og efter solurene og vandurene, fulgte der mindre og mere præcise ure gennem århundrederne. I mellemtiden er digitale tidselementer ankommet i hverdagen, og mange enheder tilbyder tidsvisningen som en ekstra funktion. En del af urindustrien er derfor skiftet til billige produkter eller modeture, mens andre igen fremstiller smykker, som tager mange timers manuelt arbejde. Førsteklasses lomme- og armbåndsur er stadig små vidunder i dag, fremstillet af fine materialer betragtes de ofte som en investering.

 

Den schweiziske urindustri eksporterer de fleste ure af høj kvalitet

Værdimæssigt set, er Schweiz verdens største ureksportør, foran Kina og Hong Kong. Made in Swiss er efterspurgt over hele verden, især inden for den eksklusive prissektor og luksusure. Succeshistorien om schweiziske ure begyndte i 1587 med den franske immigrant Charles Cusin, der bragte urproduktion til schweiziske guldsmede. Cirka 700 virksomheder i landet er i øjeblikket involveret i urproduktion, og på trods af den moderne smartwatch-konkurrence, fortsætter beskæftigelsen i den klassiske urindustri. De tre mest solgte urproducenter genererer halvdelen af den verdensomspændende omsætning, og kommer fra Schweiz. Rolex indtager førstepladsen i rangeringen når det kommer til de mest værdifulde schweiziske urmærker.

 

Ure som import og eksport hits

Foruden Hong Kong og Kina, er Japan, USA og Storbritannien også spillere på det globale urmarked. Mens Kinas produkter primært tilhører den billige sektor og billige, digitale ure kommer fra Fjernøsten, er andre lande i stigende grad afhængige af værdifulde produkter lavet af ædle metaller. På trods af den digitale konkurrence, er de mekaniske ure især efterspurgte i højprissegmentet, og kan stadig klare sig godt mod elektroniske ure. Med hensyn til tal, har Kina imidlertid i årevis værende førende på eksportlisten i forhold til antallet af enheder, selvom eksporttallene har svinget en smule i de senere år.
Hong Kong rangerer først blandt urimportører, hvilket også kan forklares med det faktum, at regionen fungerer som et handelsknudepunkt, mens Japan kun rangerer som nummer fem på denne liste. I USA kommer næsten to tredjedele af urimporten fra Schweiz, hvilket klart placerer Japan og Kina på de efterfølgende pladser.

 

Den internationale urhandel er afhængig af kommunikation med professionelle oversættelser

På grund af deres alsidighed, er ure populære på verdensplan. Som investering, statussymbol, smykke eller et rent ur, hører det ofte til ens personlige ejendele, der kan fås i flere versioner, og det vurderes ofte som en klassisk gave. Den internationale urhandel, som alle globale handelsnetværk, er afhængig af en tydelig kommunikation og professionelle oversættelser, der ikke kun gør kommunikationen mellem handelspartnere lettere, men også sikrer forståelige produktbeskrivelser og driftsinstruktioner til alle ejere.