JEFTA - frihandelsaftale skaber store muligheder for EU og Japan

JEFTA - frihandelsaftale skaber store muligheder for EU og Japan

JEFTA, den bilaterale handelsaftale mellem EU og Japan trådte i kraft fredag den 1. februar.

Aftalen, med det fulde navn Japan-EU Free Trade Agreement - er formentlig en af de mest omfattende, og har til formål at opbygge den største frihandelszone i verden, idet parterne i denne handelsaftale står for omkring 30 % af den globale produktion.

Mellem- og langsigtet, vil denne aftale sikre en stort set ensartet told på varer der importeres, og eksportører i EU beregnes at spare omkring 1 milliard EUR i omkostninger. Denne aftale med Japan, som er den tredjestørste økonomi i verden, tilbyder også enorme muligheder til små og mellemstore virksomheder i Europa, da det vil give dem en nemmere adgang til et marked med 127 mio. kommercielle købere og private forbrugere, dette skyldes ikke mindst at tolden nedsættes, eller fjernes helt - hvormed dyre omkostninger fjernes. Det vil ikke mindst give store fordele til den lokale importøkonomi.

 

Forbedring af udenrigshandlen

EU-kommissionen anslår, at den årlige europæiske eksport til Japan ligger på 58 mia. EUR for varer, og 28 mia. EUR for tjenesteydelser. Denne aftale reducerer omgående en stor del af gebyrerne i forbindelse med disse kommercielle transaktioner.

JEFTA giver følgende fordele:

  • Afskaffelse af told på mange mejeriprodukter (ost) og vin
  • En stigning på eksportpriserne for oksekød og svinekød
  • En garanti på beskyttelse af mere end 200 europæiske geografiske oprindelsesbetegnelser for Japan, og beskyttelse af japanske geografiske betegnelser i EU
  • Afskaffelse af told på industriprodukter
  • Åbning af servicemarkederne, især inden for finansielle tjenesteydelser, e-commerce og transportsektoren
  • Sikre EU-virksomheders adgang til relevante offentlige tilbud i 54 japanske storbyer, og afskaffelse af forhindringer ved offentlige tilbud til transportsektoren.

Denne samarbejdsaftale indeholder også arbejdsretslige bestemmelser. EU-kommissionen og Japan har i fællesskab meddelt, at de har „tilpasset“ deres regler i forbindelse med håndtering af persondata.

Derudover er der i forbindelse med denne samarbejdsaftale, også indgået forpligtelser til Paris-aftalen, vedrørende klimaændringer.

 

Sproglig hjælp

Vores bureau samarbejder naturligvis med erfarne, indfødte oversættere, i forbindelse med forskellige japanske sprogydelser. De mange sprogkombinationer som vi kan tilbyde, inkluderer følgende:

Dansk ↔ Japansk

Engelsk ↔ Japansk

Tysk ↔ Japansk

Fransk ↔ Japansk

Italiensk ↔ Japansk

Spansk ↔ Japansk

Portugisisk ↔ Japansk

Hollandsk ↔ Japansk

Hvis du har brug for andre kombinationer, kan du sende os en forespørgsel

 

Foruden japanske oversættelser, kan vi også hjælpe med andre ydelser når det kommer til sprogydelser på japansk:

 

Vi ser frem til din forespørgsel. Du kan gøre dette ved at anvende vores Online formular, eller kontakte os på e-mail.