Oversættelser til træindustrien

Oversættelser til træindustrien

I mere end 400.000 år har mennesker brugt træ som en naturlig råvare til konstruktion af værktøj og møbler, som brændstof eller til energiproduktion og til konstruktion. Det vedvarende råmateriale kan også behandles med enkle værktøjer, og ikke mindst i dag, er værdiskabelse og genanvendelsesmuligheder argumenter for anvendelse af træ, som et bæredygtigt materiale.

 

Mangfoldighed i undersektorerne

Tømreren ses som forfaderen for træindustrien, og dette håndværksfag, som stadig kan læres i dag, dannede udgangspunktet for udviklingen af den moderne træindustri. Foruden savbranchen, er der flere andre industrier der direkte anvender træ som råmateriale:

  • Producenter af træbaserede materialer (MDF, krydsfiner, fiberplade, OSB osv.)
  • Papir- og papirmasseindustri (pap, papir, karton)
  • Producenter af parketgulve
  • Fremstilling af industrielle møbler
  • Finérfabrikker (finer fra forskellige træsorter til møbler og overflader)
  • Emballerings- og palleproducenter
  • Præfabrikeret konstruktion (præfabrikeret trækonstruktion)
  • Tømrer og træbygning
  • Energiproduktion (peller, træflis osv.)

  

Træ har en særlig bæredygtig værdikæde

Massivt træ er ikke kun elegant, men også særligt bæredygtigt. Overfladerne kan gendesignes flere gange, og korrekt pleje sikrer mange års brug. Andre træbaserede materialer er også holdbare, og sikrer således en lav miljøforurening. Samtidig er træ fremtidens byggemateriale, der endda kan erstatte stål og plast med moderne forarbejdningsmetoder. I modsætning til plast eller stål, er træ også interessant for genbrugsindustrien, fordi man i sidste ende kan få meget energi fra det vedvarende råmateriale, med en lille indsats. Det nuværende skovområde på verdensplan er omkring 40 millioner kvadratkilometer, og takket være en bæredygtig administration, skal områderne i vid udstrækning bevares for fremtidige generationer.

 

Træ handles internationalt: branchespecifikke oversættelsestjenester

Den globale handel med rå og savet træ er vokset enormt siden midten af 1980'erne. Tømmerhandlen alene er steget med mere end 40 procent inden for 15 år, frem til år 2000. Især globaliseringen gav træindustrien et stort vækstpotentiale, for selv om der tidligere overvejende blev anvendt regionalt voksende træarter, er det i dag muligt at søge over hele verden efter råprodukter med de bedste egenskaber til ethvert projekt.

Den internationale handel med træ som råmateriale kræver ikke kun en omfattende specialistkendskab, men også professionelle oversættelsestjenester, fordi hurtig handel er særlig vigtig mellem de enkelte europæiske lande, så man direkte kan udfylde små markedshuller i den meget konkurrencedygtige industri. Gensidig tillid til kvaliteten af det naturlige byggemateriale, træ, er en vigtig faktor i alle forhandlinger, og enhver transaktion kan gennemføres pålideligt og hurtigt med faglige, erfarne oversættere.